Maastricht magazine >
beautyhair

3 tips voor het wassen van je haar

3 tips voor het wassen van je haar
Artikel begint onder de advertentie

Als je wilt dat je haar gezond blijft en er mooi uitziet, is de manier waarop je het wast van groot belang. De producten die je hiervoor gebruikt, kunnen namelijk een enorme invloed hebben op de gezondheid van je haar. Het kan echter behoorlijk verwarrend zijn om te bepalen welke shampoo en conditioner geschikt zijn voor jouw haar, aangezien er zoveel verschillende soorten zijn die allemaal weer iets anders doen voor je haar. Daarnaast kan het soms lastig zijn om te begrijpen waarom je haar vettig is vóór het douchen, maar juist uitgedroogd lijkt te zijn zodra je onder de douche vandaan komt. Het wassen van je haar is dus eigenlijk een stuk complexer dan we soms denken. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige tips die je kunt volgen om het proces makkelijker te maken!

Dubbel wassen van je haar

Een handige tip voor het wassen van je haar is om het eigenlijk twee keer te wassen. Wanneer je shampoo in je haar aanbrengt, masseer dit dan alleen in op de bovenkant van je hoofd. Spoel het vervolgens goed uit en herhaal deze stap nogmaals, bijvoorbeeld als je een ander product uit je haar moet wassen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat alle vettigheid en vuil uit je haar wordt verwijderd. Het is echter wel belangrijk om de shampoo alleen op de bovenkant van je haar aan te brengen. Dit is namelijk het deel waar je de olie en het vet wilt verwijderen. Als je te veel shampoo op de onderkant van je haar aanbrengt, kan dit de haren uitdrogen. Dus zorg ervoor dat je de onderkant van je haar niet meeneemt in het dubbel wassen met shampoo.

Gebruik conditioner/leave-in

Conditioner of leave-in verzorging wordt soms over het hoofd gezien. Veel mensen denken dat het optioneel is en dat het haar er vetter door wordt. Maar eigenlijk is het tegenovergestelde waar. Het gebruik van een goede conditioner of leave-in verzorging is een absolute must voor het verkrijgen van gezond haar. Het verzorgt je haar intensief en zorgt ervoor dat het makkelijk doorkambaar wordt. Hierdoor word je haar sterker en zal het minder snel uitvallen tijdens het borstelen, omdat er minder klitten ontstaan.

Let op de ingrediënten

Een belangrijke laatste tip is om goed op te letten welke ingrediënten er in je shampoo en conditioner zitten. Niet elke shampoo en conditioner is namelijk geschikt voor jouw haar, en er zijn niet voor niets zoveel verschillende soorten op de markt. Elk haartype heeft namelijk andere verzorging nodig. Vraag daarom aan je kapper welke ingrediënten geschikt zijn voor jouw haartype, zodat je weet waar je op moet letten bij het kopen van haarverzorgingsproducten. Voor sommige haartypes is bijvoorbeeld een diepe hydratatie met shampoo op basis van argan- of kokosnootolie een goede optie, terwijl dit voor andere haartypes juist helemaal niet geschikt is en het haar vet kan maken. In dat geval kun je beter op zoek gaan naar lichtere ingrediënten die beter bij jouw haartype passen.

Mocht je meer tips nodig hebben om beschadigd en droog haar te herstellen, lees dan verder in onze blog hierover.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *