Maastricht magazine >
beautyskincare

Hoe om te gaan met een gevoelige huid: Essentiële tips en trucs

Hoe om te gaan met een gevoelige huid: Essentiële tips en trucs
Artikel begint onder de advertentie

Als je een gevoelige huid hebt dan kun je niet zomaar alle verzorgingsproducten gebruiken. Deze kunnen irritatie geven of de huid onherstelbaar beschadigen. Als je problemen ondervindt bij het verzorgen van je huid kun je het beste advies inwinnen bij een ervaren schoonheidsspecialiste of eventueel een dermatoloog. Als je weet dat je een gevoelige huid hebt, dan kunnen deze tips helpen om je huid er gezond en fris uit te laten zien.

Waarom is mijn huid gevoelig?

Als je regelmatig problemen hebt met je huid dan kan het zijn dat je ergens allergisch voor bent. Dit kunnen voedingsstoffen zijn, huisdieren of andere irritaties. Je kunt je door je huisarts laten doorverwijzen naar een specialist. Die kan testen doen om te zien of allergie een rol speelt. Roken of ongezond eten kunnen ook een rol spelen. Als je stopt met roken en gezond en gevarieerd eet zal dit de conditie van je huid zeker verbeteren.

De reiniging van de gevoelige huid

Mensen met een gevoelige huid doen er verstandig aan om niet dagelijks uitgebreid te douchen. Water is lang niet altijd goed voor je huid. Als je een douche of bad neemt, let er dan op dat het water niet te warm is. Gebruik voor het reinigen van je huid en het verwijderen van make-up uitsluitend middelen die geschikt of bedoeld zijn voor mensen met een gevoelige huid. Je kunt bijvoorbeeld de producten van Cicaplast proberen.

Drink voldoende water

Niet alleen voor je huid is voldoende water drinken belangrijk. Dit zorgt er in zijn algemeenheid voor dat je je beter voelt. Ook kan het helpen om op een gezond gewicht te blijven. Drink minimaal anderhalve liter water, verspreid over de dag. Matig het drinken van koffie en thee met cafeïne, kies dan liever voor groene thee of (mineraal)water met een smaakje als je kraanwater drinken niet lekker vindt.

Wees voorzichtig in de zon

Hopelijk is het een open deur. Maar een gevoelige huid moet je beschermen tegen de zon. Wil je toch een dagje naar het strand of lekker luieren in de zon in de tuin of op je balkon? Gebruik dan een zonnecrème met de hoogst mogelijke beschermingsfactor. Breng deze meerdere keren per dag opnieuw op. Verzorg je huid ’s avonds met een verkoelende after sun. Ben je toch verbrand? Ook dan kan after sun helpen om je huid te koelen en de pijn van de verbranding te laten verminderen.

Test nieuwe producten voor je ze gebruikt

Als je een gevoelige huid hebt kun je make-up en verzorgingsproducten het beste eerst testen voordat je ze op je gezicht gebruikt. Test crèmes op de binnenkant van je arm. Treedt er geen allergische reactie op? Dan kun je ze zeer waarschijnlijk ook zonder risico voor je gezicht gebruiken. Als je weet voor welke stoffen je allergisch bent, dan kun je die natuurlijk vermijden door de ingrediënten van producten te controleren. Op alle in Nederland verkochte verzorgingsproducten moet worden vermeld welke ingrediënten ze bevatten. Ook bij online verkoop moet je dit op de website kunnen vinden.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *