Maastricht magazine >
beautyskincare

Must-buy producten voor huidverzorging

Must-buy producten voor huidverzorging
Artikel begint onder de advertentie

Een goede huidverzorgingsroutine vereist een arsenaal aan producten, ongeacht het huidtype. Van reinigers tot moisturizers en SPF, dit artikel bevat essentiële producten die nodig zijn voor de beste huidverzorging. Hoewel er aanbevelingen worden gedaan, is het goed om te onthouden dat de producten aangepast kunnen worden aan individuele behoeften. Het is belangrijk om de juiste stappen volgen en de nodige producten in huis halen voor een gezonde huid.

Begin met het minimale

Als je nieuw bent in huidverzorging, raden we aan om te beginnen met een paar dingen. Haal een toner van Little Wonderland in huis, want hiermee leg je de basis voor verdere verzorging. Daarnaast heb je een reiniger, exfoliant en moisturizer nodig. Als je een stap verder wilt gaan en je moisturizer effectiever wilt maken en verbeteringen wilt zien in je huidskleur, investeer dan in een goede serum. En wil je rimpels voorkomen? Kies dan voor een nachtcrème voor dagelijks gebruik, of een retinol die je 2-3 keer per week kunt gebruiken.

Reiniger

Dit is de no-brainer. Als je je gezicht niet reinigt, hebben we een probleem. Je kunt je gezicht het beste ’s ochtends reinigen en/of ’s avonds voor je avondroutine. Reinigers verwijderen vuil, olie en make-up. Ze ontstoppen de poriën en verwijderen dode huid. Je kunt afwisselen tussen twee reinigers op basis van je huidtype en uitdagingen per seizoen. Je kunt ook een dubbele reiniging doen. Reinig je huid gedurende twee hele minuten of één minuut met je milde reiniger (’s avonds kun je een olie reiniger gebruiken om make-up te verwijderen) en één minuut met een meer exfoliërend type reiniger.

Exfoliant

Een exfoliant is ontworpen om de textuur van je huid te verbeteren door de bovenste laag te verwijderen. Dit klinkt moeilijker dan het eigenlijk is. Maar het verwijderen van een laag dode huid zal niet alleen zorgen voor een jongere en mooiere huid, maar het zorgt er ook voor dat je producten in de volgende stap (serums en moisturizers) beter worden opgenomen. Daarnaast kun je make-up gelijkmatiger en gladder aanbrengen. Exfoliëren moet je niet elke dag doen, maar misschien 1-2 keer per week. Werk altijd toe naar een hogere frequentie. Het is dus echt een must-have!

Serum

Voor de moisturizer is het aan te raden om een serum te gebruiken. Waarom de combinatie van een serum en een moisturizer? Stel je voor dat het serum de vitamines zijn en de moisturizer het slokje water om ze weg te spoelen. Een serum zit vol met voedingsstoffen, vitamines en krachtige ingrediënten die je huid verbeteren. Als je nog geen serum gebruikt, is dit het product dat je direct aan je routine moet toevoegen. Hoewel de prijs soms aan de hoge kant kan zijn, heb je slechts een kleine hoeveelheid nodig waardoor het serum lang meegaat. Dus, wil jij een optimale huidverzorging? Haal deze producten dan vandaag nog in huis!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *