Maastricht magazine >
fashiontips

Comfortabel en mooi: hier kun je op letten als je op zoek bent naar fijne huis- en nachtkleding

Comfortabel en mooi: hier kun je op letten als je op zoek bent naar fijne huis- en nachtkleding
Artikel begint onder de advertentie

De kleding die je in bed en op je luie zondag draagt, mag er mooi uitzien, maar het moet vooral ook zacht, ademend en comfortabel zijn zodat het je op geen enkele manier in de weg zit. Als je een nieuwe loungeset of pyjama wil aanschaffen is het daarom verstandig om de items van tevoren even zorgvuldig te passen, zodat je kunt ervaren of je je er helemaal prettig in voelt. Bovendien raden we je aan om ook de pasvorm en kwaliteit mee te nemen in je uiteindelijke keuze, zodat je echt in kledingstukken investeert met een optimaal draagcomfort.

Waar kun je zoal je rekening mee houden als je nieuwe kleding voor thuis gaat aanschaffen? Dat lees je in dit blogartikel!

Pasvorm

In kleding die je ’s nachts en tijdens je pyjamadagen draagt, wil je natuurlijk het liefste dag in dag uit kunnen wonen. Een eerste vereiste is dus comfort. Tijdens je zoektocht naar de perfecte nachtmode dames raden we je aan om goed rekening te houden met de pasvorm. Controleer bij het passen of de stof soepel genoeg om je lichaam valt en op geen enkele manier te strak zit. Het is meestal juist prettig als je nachtkleding of huispak een beetje losjes aansluit, zodat je er vrijuit in kunt bewegen.

Warmte en comfort

Al zijn nachtjurkjes en kimono’s van zijde nog zo elegant en romantisch om in te flaneren, meestal zijn dit soort kledingstukken flinterdun en daarom niet bepaald warm. Gun jezelf dus naast dit soort kleding vooral ook een luxe en warm item om aan te trekken als je uit bed of uit de douche komt. Zeker voor winterpyjama’s en voor badjassen is het fijn om voor de exemplaren te kiezen die je echt de warmte kunnen bieden waar je naar verlangt als het koud is in huis. Een winterpyjama of badjas die je omhult met zachtheid, warmte en comfort.

Materiaalkeuze

Ook het materiaal voor je nachtkleding is belangrijk om even zorgvuldig mee te nemen in je beslissing. Kunstmatige stoffen zoals polyester zien er op het eerste gezicht vaak mooi uit vanwege het glanzende effect, maar deze zijn over het algemeen niet ventilerend en ademend en daarom niet zo aangenaam om te dragen. Voor nachtkleding is het raadzaam om voor natuurlijke materialen te kiezen die lekker aanvoelen. Ga je voor items gemaakt van  katoen, viscose of modal dan weet je zeker dat de kleding aangenaam zit en voorkom je ook dat je ’s nachts overmatig transpireert.

Stijl

Ook al draag je de kleding dan wel alleen in huis, dat betekent niet dat je binnenshuis niet mag stralen! Kies vooral een item dat niet alleen prettig zit en goed valt, maar ook voor een kledingstuk waar jij je mooi in voelt en waarvan je blij wordt.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *