Maastricht magazine >
fashiontips

Vind jouw perfecte BH: tips voor het kiezen van het juiste model

Vind jouw perfecte BH: tips voor het kiezen van het juiste model
Artikel begint onder de advertentie

Het vinden van de perfecte BH kan soms best lastig zijn. Maar wist je dat er verschillende factoren zijn om rekening mee te houden? Voordat je een keuze maakt, is het belangrijk om te bedenken hoe je wilt dat je borsten eruitzien: natuurlijk of juist meer benadrukt? Ook je cupmaat speelt een grote rol bij het kiezen van het juiste model. En laten we de gelegenheid niet vergeten – zoek je een mooie lingerie set voor een romantisch moment of een comfortabele BH om in te sporten?

Ondersteuning van de borsten

Voor dames met een grotere cupmaat is goede ondersteuning essentieel. Anders loop je het risico dat je last krijgt van je schouders. Heb je van nature al volle borsten en wil je ze niet extra benadrukken? Dan is een ‘heart shape BH’ of een ‘volle cup BH’ wellicht iets voor jou. Zorg er altijd voor dat je de juiste maat kiest. Een BH waar je borsten bijna uitvallen of met cups die te groot zijn, vallen direct op onder je kleding.

Kleine borsten? Dit is jouw BH

Voor dames met kleine borsten die toch wat meer volume willen, is een goed zittende push-up BH ideaal. Ook de bralette en de balconnet BH zijn goede keuzes. De balconnet BH is zo ontworpen dat de borsten duidelijk gescheiden worden, waardoor ze goed zichtbaar zijn. Een BH met beugels kan ook een extra push-up effect geven omdat de borsten door de beugel minder snel gaan hangen.

De juiste BH bij je kleding

Sta je op het punt om een mooie jurk met een diep decolleté te dragen? Dan vraagt je BH keuze extra aandacht. Je wilt immers dat je decolleté er op zijn best uitziet. Gelukkig zijn er speciale ‘diep decolleté BH’s’, ook wel plunge BH’s genoemd. Dankzij hun speciale vorm en geplaatste schouderbandjes kun je deze BH perfect combineren met je mooiste avondkleding. Let wel op de kleur om te voorkomen dat je BH doorschijnt. En als je avondjurk mouwloos is, zijn er ook speciale strapless BH’s zonder bandjes.

Wanneer moet ik mijn BH vervangen?

Het is een misvatting dat een BH jarenlang meegaat. Na een tijdje verliest hij zijn model en pasvorm, zelfs als je de schouderbandjes kunt verstellen. Na herhaaldelijk wassen kan je BH zijn stevigheid verliezen. Merk je dat je BH niet meer lekker zit, dat de schouderbandjes steeds afzakken of dat ze onder je kleding vandaan komen? Dan is het hoog tijd voor een bezoekje aan de lingeriewinkel.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *