Maastricht magazine >
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

A good CUP of coffee: Dolce Gusto vs Nespresso

A good CUP of coffee: Dolce Gusto vs Nespresso
Artikel begint onder de advertentie

Nu de trend al jarenlang een open keuken is, is de keuken een volwaardig onderdeel van je leefruimte. Helemaal als je de stijl van de woonkamer terug laat komen in de keuken. Een ander voordeel is dat je vanuit een open keuken in contact kan blijven met je huisgenoten of de visite. De keuken wordt het kloppende hart in huis, die je niet meer hoeft te verlaten om iets lekkers te maken of om koffie te pakken.

Maar wat heb je aan een hart zonder brandstof? Brandstof voor hen die van nature geen ochtendmens zijn en een kickstart nodig hebben, voor de gezellige momenten, of gewoon voor de liefhebbers. Ik heb het natuurlijk over koffie! en de huiselijke bron van koffie: een koffieapparaat!

Het uitkiezen van leuke mokken gaat mij beter af dan de keuze van goed koffieapparaat

Wat is nu een goed apparaat? Een vol automatische espressomachine waar je verschillende koffies mee zet staat op de wensenlijst, maar na de meest recente make-over van de keuken is dat best een investering. Ik zal hier daarom twee goedkopere keuzes bespreken, de Nespresso en de Dolce Gusto. Met een koffiecupmachine is het zetten van een kop koffie geen hogere wiskunde en ben je ook nauwelijks meer tijd aan onderhoud kwijt. Bovendien zijn ze in verschillende modellen verkrijgbaar, dus grote kans dat je er één vindt die prima stylish-verantwoord in je open keuken kan staan.

Dulce Gusto

De Dolce Gusto is veelzijdig. Als je bijvoorbeeld even wat anders wilt drinken dan koffie dan kun je kiezen voor warme chocolademelk, of wat te denken van een lekker koude ice-tea? Het gebruik is eenvoudig, zo zet je met de speciale melkcups eenvoudig een cappuccino. Voor de bereiding van je drankje plaats je de cup naar keuze in het apparaat en stel je in hoeveel water het apparaat moet gebruiken voor de bereiding. Met de hendel op het apparaat kan je het water omzetten van warm naar koud, afhankelijk van welke drank je wilt maken. Na iedere bereiding gooi je de cup in de prullenbak.

Nespresso

Bij een Nespresso apparaat is de keuze beperkt tot espresso, lungo en ristretto, dus alleen warme dranken. Na de aanschaf van het apparaat stel je zelf (eenmalig) in hoeveel water je wilt dat het apparaat per bereiding gebruikt. De L’or Barista op de foto heeft een knop voor een ristretto (bereiding met 20 tot 25 ml water), espresso (30 tot 40 ml water) en voor een lungo (circa 80 tot 100 ml water).

Voor de bereiding plaats je de cup van je keuze in het Nespresso apparaat en na de bereiding valt de gebruikte cup in een opvangbak. Per apparaat verschilt de capaciteit van de opvangbank, van 6 tot 11 cups. De koffiecups zijn te koop in de Nespresso winkels, maar er zijn ook prima alternatieven beschikbaar. Belangrijk is wel te kiezen voor aluminium capsules. Aluminium is 100% luchtdicht waardoor de koffie vers blijft en bovendien is het zacht, waardoor het voor het apparaat makkelijker is om gaatjes in de cup te prikken voor de bereiding.

De uiteindelijke keuze

Beide systemen scoren online hoger dan een 8, maar als je kijkt naar de veelzijdigheid en de prijs dan is de Dulce Gusto de winnaar van de test. Is dat dan ook de koffiecupmachine die bij ons in de keuken staat? Misschien werd het al duidelijk uit de foto’s, maar nee, het is voor ons een Nespresso apparaat geworden. Ik drink zelf geen koffie en manlief houdt wel van een “straf bakkie koffie”, voor hem geen cappuccino, maar gewoon een espresso (of drie) om de dag starten.

Het leven start pas na een kop koffie.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *