Maastricht magazine >
lifestyletip

Betaalbare hoortoestellen: dit zijn de 10 beste voor verschillende niveaus gehoorverlies

Betaalbare hoortoestellen: dit zijn de 10 beste voor verschillende niveaus gehoorverlies
Artikel begint onder de advertentie

Een goed hoortoestel maakt je dagelijks leven een stuk prettiger en gemakkelijker. Alvorens je een keuze maakt, raadpleeg je een specialist die een gehoortest bij je uitvoert. Bij Onlinehoortoestel.nl maak je daarnaast een afspraak voor een gratis oorafdruk. Er bestaan twee soorten gehoorapparaten: de in-het-oor (IHO) toestellen waarbij alle onderdelen in de behuizing zitten en de achter-het-oor toestellen (AHO). De technologie van gehoorapparaten heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Een prettig gegeven, maar wel iets wat het nog lastiger kan maken om een keuze te maken. Hieronder zetten we de 10 beste betaalbare hoortoestellen op een rijtje.

1. Phonak Audéo Lumity (Life)

Waterdicht gehoortoestel type Phonak Audéo Lumity (Life)

Prijsklasse: topklasse
Type: Achter het oor (AHO)
Kenmerken: uitstekende prestaties op het gebied van lawaaionderdrukking. Daarnaast zorgt het toestel ervoor dat er minder luisterinspanning noodzakelijk is.

De Phonak Audéo Lumity zorgt er met zijn Phonak Smart Speech Technology voor dat er veel minder moeite nodig is om een gesprek te voeren. Het apparaat biedt gepersonaliseerde ruisonderdrukking, net als de mogelijkheid om gezondheidsgegevens bij te houden. Dit model is ook beschikbaar in waterdichte versie (type Life), bijvoorbeeld handig als u uw hoortoestel wel eens vergeet als u gaat douchen.

2. Widex MOMENT Sheer 440 sRIC

Oplaadstation voor Widex MOMENT Sheer 440 sRIC gehoortoestel met PureSound technologie

Prijsklasse: topklasse
Type: Luidspreker In Het Oor (LIHO/RIC)
Kenmerken: Widex ontwikkelt sinds 1956 gehoortoestellen. De MOMENT Sheer 440 sRIC maakt gebruik van kunstmatige intelegentie en behoort hiermee bij de beste in zijn soort. Hierdoor krijg je mooie natuurlijke en comfortabele geluiden aangenaam het oor in. Dit model is uitgerust met de Widex PureSound® technologie.

3. ReSound Omnia

Luidspreker in het oor hoortoestel type ReSound Amonia

Prijsklasse: midden
Type: Luidspreker In Het Oor (LIHO/RIC)
Kenmerken: uitstekende prestaties op het gebied van lawaaionderdrukking, beschikt over High Tech ReSound software die gebruik met een iPhone of Apple iPod mogelijk maakt. Het ReSound OMNIA 962 RIE – DRWT hoortoestel is geschikt voor licht tot ernstig gehoorverlies, beschikt over ringleiding en werkt op batterij 13.

De app heeft een functie om te controleren of je het hoortoestel juist draagt. Zeker bij twijfel hierover zijn dit functies die het verschil maken.

4. Signia Styletto AX 7

Achter het oor gehoorapparaat Signia Styletto AX 7

Prijsklasse: topklasse
Type: Achter het oor (AHO)
Kenmerken: geschikt voor alle soorten gehoorverlies. Het bijzondere design stelt je in staat om het toestel als een sieraad te dragen.

Signia van Siemens zorgt voor een zeer heldere geluidsbeleving. Dat geldt niet alleen voor de geluiden die binnenkomen, ook je eigen stem hoor je geheel natuurlijk. Hiervoor maakt Signia gebruik van de Own Voice Processing. Te koppelen aan je smartphone.

5. Starkey Evolv

Starkey Evolv gehoortoestellen familie in de top 10 beste hoortoestellen

Prijsklasse: midden
Type: Luidspreker In Het Oor (LIHO/RIC)
Kenmerken: Als beste getest in spraakverstaan

De Starkey Evolv helpt je niet alleen beter te horen, maar ook om onafhankelijk te blijven. De AI (Artificial Intelligence) geeft je namelijk ook andere informatie over je gezondheid. Het toestel wordt dan ook wel een ‘healthable’ genoemd. Middels kunstmatige intelligentie past het hoortoestel zich direct op de omgeving aan.

6. Phonak Slim

Prijsklasse: topklasse
Type: Achter het oor (AHO)
Kenmerken: optimale prestaties op het gebied van lawaaionderdrukking, in staat om met alle bluetooth apparaten te streamen

Het zal je direct zijn opgevallen maar de Phonak Slim is niet alleen zeer functioneel hoortoestel, maar ziet er ook nog eens zeer stijlvol uit. Phonak Slim is onderdeel van de Lumity serie van het merk. Dit model is alleen verkrijgbaar als paar en dus niet voor een enkel oor.

7. Signia Pure Charge & Go

Signia Pure ChargeGo heeft uitzondelijke techniek om geluid en spraak van elkaar te scheiden dus ideaal voor drukke omgevingen

Prijsklasse: topklasse
Type: Achter het oor (AHO)
Kenmerken: elegant design, behalve spraak hoort u ook muziek, telefoon en televisie in optimale kwaliteit.

De Signia Pure Charge & Go onderscheidt zich van andere modellen van Signia door geluid en spraak te scheiden van elkaar, waardoor omgevingsgeluiden aangenamer klinken en je je gesprekspartner beter verstaat. Dit is mogelijk door de zogeheten Augmented Xperience techniek, waarbij twee afzonderlijke processoren verschillende signaalgebieden om je heen kunnen optimaliseren. Interessante technologie en zeker een aanrader als je vaak in drukke omgevingen bent.

8. Oticon Real

Prijsklasse: topklasse
Type: Achter het oor (AHO)
Kenmerken: meer balans en helderheid, meer kleine details kunnen horen

Ondanks dat de Oticon Real tot de topklasse hoortoestellen behoort, behoort hij binnen de categorie in-het-oor hoortoestellen tot de betaalbare exemplaren die maximale kwaliteit leveren. Het apparaat werkt anders dan de meeste hoortoestellen, omdat het de omgevingsgeluiden niet dempt. Je krijgt alle auditieve informatie binnen, maar het toestel zorgt ervoor dat deze duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Op het gebied van spraakverstaan levert het toestel topprestaties.

9. Sennheiser Hearables

Hearables zijn hoortoestellen die ideaal zijn voordat je naar hoortoestel overstapt

Prijsklasse: Laag
Type: Luidspreker In Het Oor (LIHO/RIC)
Kenmerken: Earbud ontwerp. Geen hoortoestel, maar wel beter horen

De Sennheiser ConC 400 Earbuds zijn perfect voor mensen die nog niet toe zijn aan een hoortoestel, maar wel willen genieten van heldere gesprekken. Verbind de earbuds eenvoudig via Bluetooth met je telefoon, tablet of ander apparaat en ervaar een verbeterde luisterervaring.

10. Custom Made by Resound

Custom Made waterdichte hoortoestellen door ReSound

Prijsklasse: topklasse
Type: Luidspreker In Het Oor (LIHO/RIC) op maat
Kenmerken: earbud ontwerp, past zich helemaal aan, waterbestendig

Dit hoortoestel sluiten wij de top 10 mee af. De Custom Made by Resound heeft een earbud ontwerp. Het hoortoestel is geschikt voor mild tot ernstig gehoorverlies. Daarbij zijn de hoortoestellen volledig weer- en transpiratiebestendig! Een regenbui trotseren, naar de sportschool of de hoortoestellen een keer vergeten onder de douche: geen probleem.

Hopelijk heb je met dit overzicht niet verder hoeven zoeken, omdat je jouw betaalbare hoortoestel hebt gevonden.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *