Maastricht magazine >

 
lifestyletip

Eenvoudig afval scheiden met de Brabantia Bo

Eenvoudig afval scheiden met de Brabantia Bo

Vorige maand ontvingen wij van de gemeente een plastic container waarin wij vanaf dit jaar ons plasticafval gescheiden aan kunnen bieden. Waar dit bij vele huishoudens al gedaan werd, was dit voor ons de eerste keer. Meerdere mensen uit onze omgeving die dit al moesten doen, hadden vanwege het scheiden van het afval meerdere prullenbakken in huis staan.

Nu vind ik een prullenbak niet perse het mooiste accessoire voor in huis, dus ging ik op zoek naar een nieuwe prullenbak met daarin meerdere bakken. En die prullenbak heb ik gevonden: de Brabantia Bo.

De Brabantia Bo

Omdat onze vorige prullenbak een Brabantia was kwam ik al snel weer op hun site terecht. Ik had al vaker een mooie bak van hen voorbij zien komen in interieurs op Instagram. Na een kijkje op de site kwam ik al snel bij de Brabantia Bo terecht en ik was gelijk om. Wat een mooie prullenbak is dit! Een prullenbak, mooi?! Ja, dat vind ik bij deze echt. Hij is anders dan andere afvalbakken, het uiterlijk hiervan doet niet direct denken aan een prullenbak.

Door het mooie strakke ontwerp en de verschillende uitvoeringen past hij perfect in ieder interieur. Hij heeft hoge poten waardoor je er makkelijk onder schoon kunt maken. Ook maakt dit het afval weggooien comfortabeler omdat je niet hoeft te bukken. Ik heb gekozen voor een hoogglans witte variant met zwarte deksel en poten, wat perfect past bij onze witte keuken met een zwart blad.

Meerdere bakken in één prullenbak

Naast dat de Brabantia Bo verschillende ontwerpen heeft, hebben ze ook verschillende keuzes wat betreft de binnenkant. Zo kun je kiezen voor een Bo met één grote bak erin, een met twee bakken en een met drie bakken. Zelf hebben wij gekozen voor twee binnen bakken: een voor het restafval en een voor het plastic.

Zijn de bakken niet te klein?

In het begin was het de vraag of al het afval er wel nog in zou passen omdat je twee kleinere bakken krijgt, maar dit gaat bij ons heel makkelijk. Voor deze prullenbak hadden wij een 30 liter bak en eigenlijk heeft deze Bo juist net iets meer totale inhoud.

De grootste bak is goed voor 23 liter en de kleine voor 11 liter, waardoor je op 34 liter uit komt. Het enige verschil is dat je het nu niet in een grote bak bij elkaar gooit maar dat je het afval over twee bakken verspreid. Omdat wij eerst alleen maar restafval gewend waren begonnen wij met restafval in de grote bak en plastic in de kleine, maar al snel hebben wij dit omgewisseld. Als je het eenmaal gaat scheiden ontdek je pas hoeveel afval er wel niet van plastic is 😉.

Conclusie

Misschien was mijn enthousiasme al vrij duidelijk, maar overweeg je een nieuwe prullenbak te kopen dan kan ik je deze dus echt aanraden. Zeker als je afval moet scheiden is dit echt ideaal omdat je al het afval onder één klep verstopt. Niks geen twee losse prullenbakken in huis of voor ieder prulletje afval naar de container buiten! Niet alleen omdat ik het handig vind vanwege het afval scheiden, maar de prullenbak zelf is ook gewoon echt mooi om te zien. Wij krijgen er veel complimenten over!

Hoe doen jullie dat met afval scheiden? Heb je ook één prullenbak met meerdere binnen bakken of heb je er vanwege het scheiden meerdere staan?

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *