Maastricht magazine >
lifestyletip

Hoe kies je een kwalitatieve matras voor een goede nachtrust?

Hoe kies je een kwalitatieve matras voor een goede nachtrust?
Artikel begint onder de advertentie

Wanneer je een goede nachtrust wilt is het belangrijk dat je een kwalitatieve matras neemt. Met een goede matras en dus de juiste nachtrust kan je overdag ook beter presteren. Als je een matras kiest is de slaaphouding ook iets waar je rekening mee moet houden.

Waarom koop je beter een duurzame matras?

Wanneer je een duurzame matras gaat halen is dit uiteraard een stuk vriendelijker voor het milieu. Je bent er in elk geval van verzekerd dat de matras geen tot nauwelijks schadelijke stoffen bevat. En dat heeft natuurlijk weer als voordeel dat het beter is voor de gezondheid. Het grootste voordeel aan een duurzame matras is dat het kwalitatief beter afgewerkt is en dat je verzekerd bent van een langere levensduur van de matras. Je hoeft dus niet snel weer een nieuwe matras te kopen. Wanneer de levensduur van de matras ten einde is wordt de matras uit elkaar gehaald en de grondstoffen worden hergebruikt voor het maken van nieuwe matrassen. Ook een duurzaam matras kopen? Neem dan eens een kijkje bij de duurzame matrassen van Allnatura. Zij hebben ecologische matrassen die streng gecontroleerd worden op schadelijke stoffen, hierdoor weet je zeker dat je een goed matras koopt.

matras

Welke matras koop ik bij gewrichtsklachten?

Wanneer je gewrichtsklachten hebt is het heel erg belangrijk dat je een goede matras hebt. Nu is er voor mensen met gewrichtsklachten niet echt een goede matras maar een drukverlagende matras kan wel bijdragen aan betere nachtrust en minder pijn. De drukverlagende matras heeft een hoger ligcomfort. Met deze matras wordt de doorbloeding niet afgekneld waardoor er rustiger en intensiever geslapen wordt. Het verminderen van de druk van de uitstekende delen zoals de schouders en heupen zorgt er voor dat de doorbloeding optimaal blijft. Over het algemeen is een drukverlagende matras voorzien van traagschuim.

Tips voor de aanschaf van een matras bij gewrichtsklachten

Wanneer je gewrichtsklachten hebt, ben je bekend met pijn en stijfheid die veroorzaakt worden door ontstekingen en overbelasting van de gewrichten. Het is dan ook belangrijk dat de doorbloeding goed is voor mensen met gewrichtsklachten maar ook dat ze weinig druk hebben om de pijn te verminderen. Daarom is het goed om een matras te hebben die weinig druk geeft aan het lichaam. Daarom is het belangrijk dat je een matras eerst op proef neemt. De matrassen die je kunt gebruiken bij gewrichtsklachten zijn latex matras, traagschuim matras, waterbed en oplegmatras.

kwalitatief matras

Wat is een ideale matras voor een goede nachtrust?

Veel mensen weten niet hoe belangrijk het is om een goede matras te hebben voor de juiste nachtrust. Je lichaam moet kunnen ontspannen en dit kan op een matras waarbij het gewicht verdeeld wordt over de matras. Nu is het zo dat je slaaphouding afhankelijk is van het verdelen van het gewicht op de matras. Ben jij iemand die veel op de rug slaapt, dan moet je niet een hele harde matras hebben. Het is wel de bedoeling dat de ruggengraat een natuurlijke s-vorm heeft. Ben je een zijslaper dan is een matras met verschillende comfortzones beter. Deze matras is niet in zijn geheel even hard. Het lichaam wordt in elk geval op de juiste plekken goed ondersteund. Vergeet niet dat naast het hebben van een goed matras, een goed kussen en een goed dekbed ook belangrijk zijn voor een goede nachtrust. Eerder schreven wij al een artikel met vijf handige tips om je dekbed te onderhouden, zo zorg je ervoor dat ook deze langer mee gaat.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *