Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Industriële loftstijl: hoe te creëren en te stijlen

Industriële loftstijl: hoe te creëren en te stijlen
Artikel begint onder de advertentie

De industriële loftstijl is bezig aan een stevige opmars. Mensen die eens wat anders willen dan standaard meubels en een standaard inrichting kiezen ervoor om hun huis volgens de regels van deze stijl in te richten. Het prettige is dat je de industriële loftstijl niet alleen in een ruime loft kunt toepassen, maar in principe in ieder soort woning. Ook als je in een klein appartement woont kun je met behulp van deze stijl het interieur een geheel eigen uitstraling geven.

Werken met staal en hout

Kenmerkend voor de loftstijl is ruimte en een strakke inrichting. Geen woonkamer die vol staat met meubilair, maar het ultieme ‘less is more’. Juist door het weglaten krijgt het interieur nog meer stijl en uitstraling. Een belangrijk kenmerk is het gebruik van aluminium voor de kozijnen. Aluminium ramen en deuren met veel glas worden vaak toegepast. Hierdoor valt er veel daglicht naar binnen en krijgt het geheel een comfortabele sfeer. Zeker als je het geluk hebt dat je huis over hoge plafonds beschikt. Bovendien is aluminium onderhoudsarm. Kozijnenhoef je niet te schilderen en ze roesten bovendien niet.

De liefde voor houten meubels

De industriële loftstijl houdt ook van hout. Niet zoals we dat gewend zijn van de gemiddelde woonwinkel. Geen mooi afgewerkte tafels en kasten in standaard uitvoeringen. Het gaat hier meer om het toepassen van steiger- en pallethout en ruw bewerkt hout van bomen. Je moet in principe de boom nog herkennen in de tafel die ervan gemaakt is. Voor de accessoires wordt vaak gekozen voor de kleuren blauw, paars en rood. Wil je het wat soberder dan kies je voor wit, zwart en grijstinten. De kleur blauw wordt hierbij vaak geassocieerd met een Scandinavische woonstijl. In deze landen weten ze al jaren hoe je een huis stijlvol inricht, gebruik makend van de materialen die de natuur te bieden heeft.

Hoe ga je te werk bij de inrichting?

Als je je woonkamer wilt inrichten met een industriële loftstijl dan begin je met het uitkiezen van een mooie vloer. Een gietvloer past perfect bij deze stijl. Die is onder andere leverbaar in betonlook. Ga je ramen kopen, let er dan op dat je de juiste maten opgeeft. Sommige bedrijven komen zelf inmeten om vergissingen te voorkomen. Houd ook rekening met een wat langere levertijd omdat sommige materialen niet altijd snel te verkrijgen zijn. Het uitkiezen van geschikt meubilair is natuurlijk ook nog een hele klus. Vaak ga je hiervoor naar verschillende zaken om de beste matches te vinden. Het goede nieuws is dat steeds meer winkels een online shop hebben waar je alvast inspiratie kan opdoen. Wil je de meubels eerst zien voordat je ze koopt, wat meestal wel zo verstandig is, dan kun je na het opdoen van inspiratie online alsnog een bezoek brengen aan de winkel of showroom. Het is in ieder geval belangrijk om goed te beoordelen of de gekozen kleuren met elkaar matchen, zeker als je je inkopen bij verschillende winkels doet. Soms kun je een sample meekrijgen zodat je dit kunt gebruiken om te kijken of de kleuren bij elkaar passen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (1)

    1. Goeie tips! Houten meubelen geven wel weer een warme uitstraling, hou daar zeker van. Met staal moest ik eerste instantie aan wennen maar met gietvloer (wat wij hebben) staat het zeker niet verkeerd!

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *