Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Dit zijn de interieur trends voor 2023

Dit zijn de interieur trends voor 2023
Artikel begint onder de advertentie

Ieder jaar bepalen de ontwerpers van meubelen en accessoires de interieur trends voor het nieuwe jaar. Zo ook voor 2023. Bij veel mensen begint het te kriebelen zodra de dagen na de jaarwisseling weer langer worden, maar nog meer tijdens een goede voorjaarsschoonmaak. Ze willen graag aan de slag om het interieur in de woonkamer of de slaapkamer een make-over te geven. Wil jij ook graag aan de slag om je huis klaar te maken voor een nieuw jaar? Dan zijn dit de trends waar je rekening mee kunt houden.

Interieur trend #1: Een strakke en moderne inrichting

De strakke en moderne inrichting doet het altijd goed. Meubels gemaakt van glas en staal, gecombineerd met de kleuren grijs, wit en zwart geven jouw interieur de moderne look waar zoveel mensen van houden. Gecombineerd met een industriële styling, zoals een betonlook vloer ben jij helemaal up to date voor 2023. Wil je toch ook een beetje warmte dan kleed je het interieur aan met gezellige kussens op de bank, bijpassende bijzettafels, of een mooi kleed op de vloer. Het voordeel van een basis inrichting is dat je gemakkelijk aanpassingen kunt maken. Als je kiest voor basiskleuren en je wilt op een zeker moment toch die opvallende knalrode bank dan kan dat eenvoudig. Je hoeft dan niet het complete interieur aan te passen omdat rood enorm vloekt met paars of oranje.

Super strakke interieur stijl

Interieur trend #2: Duurzaam scoort altijd goed

Steeds meer mensen kopen hun meubels bewust. Ze kiezen voor natuurlijke materialen en gaan het liefst voor een dressoir, stoelen, tafels, banken en kasten die langer meegaan dan één seizoen. Het beseft dat het beter is om iets te kopen dat langer meegaat dringt bij steeds meer mensen door. Ontwerpers spelen daarop in door voor hun meubels natuurlijke materialen te kiezen die lang meegaan of die gemakkelijk kunnen worden gerecycled. In deze trend past ook een bezoek aan de kringloopwinkel voor de mooiste kringloopkoopjes als je op zoek bent naar nieuwe meubels of accessoires. Daar kun je tegen prachtige spullen aan lopen die je vaak voor een scherpe prijs op de kop tikt.

Interieur trend #3: De Scandinavische stijl

Ook in 2023 blijft de Scandinavische woontrend leidend. Mooie houten meubels, die weliswaar netjes zijn afgewerkt maar waaraan je goed kunt zien waar ze van gemaakt zijn, blijven populair. Het is dan ook niet zo vreemd dat bedrijven die dit soort meubels op bestelling maken nog altijd werk in overvloed hebben. Gelukkig zijn er ook genoeg woonwinkels waar je kunt slagen als je niet zulke uitgesproken wensen hebt qua afmetingen en uitvoering. De Scandinavian Look laat zich prima combineren met blauw, één van de trendy kleuren voor het interieur van 2023.

Scandinavische stijl interieur blijft populair
Scandinavische stijl meubels is een van de trends die populair blijft

Interieur trend #4: Less is more

In vervolg op de hang naar duurzaamheid kiezen ook steeds meer mensen voor een minimalistisch interieur. Alleen meubels die functioneel zijn komen er nog in. Een comfortabel bankstel, maar een klein salontafeltje is wel voldoende. Een eettafel die genoeg plaats biedt aan het gezin, Kastruimte die precies voldoende is om dat wat belangrijk is te kunnen opbergen. Natuurlijk hoef je dat ook weer niet te overdrijven. Een mooie lamp misstaat nergens. Datzelfde geldt voor wandversiering in de vorm van wandlampen of een fraaie afdruk op hout of glas.

Less is more als interieur stijl is gedurfd maar zeker een aanrader
Less is more: alleen nog plaatsen wat er toe doet

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *