Maastricht magazine >
Shops & Dining Maastricht Shopfinder Op de kaart

Maastricht

Maastricht is de meest internationale stad van Nederland. Een historisch centrum omringd door een pracht heuvellandschap. Maastricht wordt geroemd om haar Bourgondisch karakter en is geliefd vanwege de vele boetiekjes. Winkels die zich bevinden in het centrum, de sjieke Stokstraat, het hippe Wyck en authentieke Jekerkwartier.

Alles over winkelen, eten en overnachten in Maastricht

Maastricht is al 2000 jaar een Europese smeltkroes, waar de grote Germaanse en Latijnse culturen tegen elkaar schuren. Gelegen tussen de lieflijke Limburgse heuvels, in het hart van een Euregio van 4 miljoen mensen die in 3 landen wonen en 4 talen spreken. Uit die energie komt een stad voort die barst van creativiteit, van onderzoekers en makers. Een stad van ontmoetingen, van levensgenieters. Een internationale universiteitsstad, een compacte stad met een grootse allure; de meest Europese stad van Nederland.

Maastricht is geliefd voor een weekendje weg in eigen land. Vanwege het Bourgondische karakter; de culinaire blijheid en vele terrasjes op de verschillende pleinen. Winkelen in Maastricht is een feest. Vanwege het ruime aanbod en omdat alles op loopafstand is. Prima combinatie dus. De grote winkelketens vind je in het centrum; op de Grote Staat, bij winkelcentrum Entre Deux en Mosae Forum. Hip en happening is stadsdeel Wyck. Dit deel is gelegen aan de andere kant van de Maas (de kant van het station). Het Jekerkwartier is geliefd vanwege het authentieke karakter. Op stand shoppen doe je in de Stokstraat. De Koestraat, nabij het Onze Lieve Vrouweplein wordt ook wel het uitgaansstraatje genoemd. Hier vind je tal van restaurants, een wijnbar en kaasbar.

De Maastricht Academy of Fine Arts and Design (MAFAD) levert jaarlijks het nodige modetalent af. Veel van de designers zijn te spotten tijdens het jaarlijkse mode-event van FashionCLASH; een event dat ondertussen internationaal allure verdient. Daarnaast zijn er verschillende initiatieven van ondernemers, zoals een maandelijkse modeshow (laatste zaterdag van de maand) bij Entre Deux en Mosae Forum. Eigenlijk is de stad sowieso één grote catwalk; Maastrichtenaren gaan goed gekleed de deur uit.

Fijnste van al? In Maastricht is het vaak lekker weer. Niet voor niets leeft men hier op straat. Maastricht is een van de plaatsen waar de hoogste temperaturen van Nederland worden gemeten. Op 27 juni 1947 werd in deze stad de tot nu toe op een na hoogste maximumtemperatuur geregistreerd, die ooit in Nederland gemeten werd, namelijk 38,4 °C.