Maastricht magazine >
fashiontips

Grote maten: Dit zijn de (zomer)trends van 2022

Grote maten: Dit zijn de (zomer)trends van 2022

Ook wanneer je een grote kledingmaat hebt wil je er onberispelijk uitzien. Je hoeft beslist niet altijd in een oversized broek of shirt te lopen. Mensen met een maatje meer kunnen zich heel goed leuk en vlot kleden. In grote maten zijn er net zo goed modetrends als dat er in de kleinere kledingmaten zijn. Wij gaan je vertellen wat de grote maten zomertrends van dit moment zijn.

Van klassiek tot modern

Vaak word er gedacht dat je kleding moet dragen die je rondingen verbergen, door allerlei laagjes met stof en met name in het zwart. Wij gaan die “taboe” doorbreken door je te vertellen dat dit echt niet per se zo hoeft te zijn. Of je nu graag klassiek gekleed gaat of kiest voor een meer moderne look. De trends voor de grote maten kleding is vrijwel hetzelfde dan die voor de kleinere maten. In de grote maten vinden we ook de trend terug van panterprintjes of andere dierenprints.

Laat kleur zien!

Je hoeft met een maatje meer echt niet altijd en eeuwig die zwarte broek aan met die zwarte blouse of shirt. Kies eens voor een kleurtje want ook jij mag gezien worden! Deze zomer zijn er veel felle kleurtjes die helemaal hip zijn. Een leuk tye dye shirt op een effen kleur broek of rok is helemaal hip!

Laat jezelf zien

Die oversized kleding is natuurlijk hartstikke fijn en zal vast ook erg lekker zitten maar ook wanneer je wat voller bent mag je gerust je rondingen laten zien. Een leuke (halflange) bloemetjesjurk in sprankelende kleurtjes staat ook jou ontzettend goed! Daaronder een leuke sneaker, een plat sandaaltje of een sjiek hakje en je bent helemaal klaar voor een leuke beachparty.

Creëer je eigen look

Misschien niet meteen een trend maar wel een leuke tip is om je eigen look te creëren. Je mag gezien worden in de kleding die jij lekker vindt zitten. Ga je kledingkast eens na en kijk wat je met elkaar kunt combineren. Soms hoef je alleen maar wat accessoires toe te voegen om een andere look te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een leuk sjaaltje die je erbij kunt dragen. Je kunt ook een sjaaltje door je broeksriem rijgen in plaats van een gewone riem erdoorheen te doen.

Je kunt je outfit leuk combineren met een tasje, een paar leuke oorbellen, armbanden of een ketting. Je zult zien wanneer je dit probeert dat je een hele andere uitstraling hebt. Het hoeft echt niet duur te zijn om jouw outfit een boost te geven.

Draag wat jij fijn vindt zitten

Niets is vervelender dan je niet fijn te voelen in de kleding die je draagt. Dat is jammer want dat straal je ook uit naar de buitenwereld en kan ervoor zorgen dat je onzeker over gaat komen. Niet nodig! Je lost dit heel simpel op door kleding te dragen die jij fijn vindt zitten. Zo kom je lekker zelfverzekerd over.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *