Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Op deze manier kan je jouw keuken nog sfeervoller maken!

Op deze manier kan je jouw keuken nog sfeervoller maken!
Artikel begint onder de advertentie

We spenderen een hoop (misschien wel de meeste) tijd in de keuken: koken, kletsen, eten, het gebeurt allemaal daar. Dus waarom zou je van deze ruimte niet de gezelligste plek in huis maken? In dit artikel delen we de beste tips over hoe jij jouw keuken een make-over kunt geven.

1. De stijl

Jep, het begint allemaal met de stijl. Een keuken kan al gauw erg rommelig worden met al die apparatuur, verschillende kopjes, bekers, bestek en pannen. Voor het overzicht en de algehele uitstraling van je keuken is het daarom fijn om één stijl te kiezen voor alles. Je kunt bijvoorbeeld ook elementen uit de rest van je huis terug laten komen. Denk aan de kleur keukenkastjes of van die toffe steenstrips op de muur.

2. Uit het zicht

Ok, een klein beetje rommel kan wel gezellig zijn, zoals een krant en een pot thee op tafel. Maar te veel spullen in het zicht maakt het snel rommelig. Investeer daarom in slimme opbergsystemen zodat alles een eigen plekje heeft. Zo heb je niet alleen alles handig bij de hand, maar ziet het er ook nog eens strak uit.

3. Schoon en fris houden

We weten het: schoonmaken is niet het leukste klusje, maar wel onwijs belangrijk. Een schone keuken nodigt uit om te koken en te leven. Er is niets smeriger dan een keuken waar de etensresten nog zichtbaar zijn, of waar het aanrecht nog plakt.

4. Upgrade je keukengerei

Niets is zo irritant als keukenapparaten die het niet goed doen. Zorg dus dat al je apparaten up-to-date zijn en goed werken. Die keukenmachine in een toffe kleur kan trouwens net een extra touch geven die je keuken nodig heeft.

5. Let there be light

Ook voor de keuken geldt: goede verlichting kan je ruimte maken of breken. In de keuken kan zachte, aanpasbare verlichting heel fijn werken. Dit kun je bijvoorbeeld dimmen tijdens een diner en feller zetten tijdens het koken.

6. Planten erbij

Groen is altijd goed, ook in de keuken. Planten brengen leven en kleur in elke ruimte, dus ook in de keuken. Hang wat groen aan het plafond, zet kruidenpotjes op de vensterbank of een mooie grote plant op de grond in de hoek. Je hebt direct sfeer én je hebt altijd verse kruiden bij de hand voor het koken. Handig!

7. De details: accessoires

Accessoires zijn tenslotte altijd de finishing touch. Een mooi messenblok, grote borrelplanken of een handgemaakte fruitschaal kunnen echt een verschil maken!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *