Maastricht magazine >
lifestyletip

De tuin zomerklaar maken: zo pak je dat aan

De tuin zomerklaar maken: zo pak je dat aan
Artikel begint onder de advertentie

Nu de temperatuur stijgt is er natuurlijk niks fijner dan van de zomer genieten in je eigen tuin. Is jouw tuin nog niet helemaal zomerklaar? En wil je weten hoe je deze snel en makkelijk klaarstoomt voor de zomerse dagen? Lees dan snel onze tips. We vertellen ook welke huishoudelijke klusjes rondom het huis je echt niet mag missen, waaronder de dakgoot schoonmaken.

Tip 1: Verzorg de buitenkant van je huis

De buitenkant van je woning kan nu wel wat extra aandacht en onderhoud gebruiken. Laat daarom minimaal één keer per jaar de schoorsteen vegen. Zo hou je een gevaarlijke schoorsteenbrand buiten de deur. Heb je de dakgoot dit jaar nog niet schoongemaakt? Doe dit dan ook zo snel mogelijk. Door oude bladeren en vuil uit de goten te verwijderen, voorkom je lekkages en andere waterschade in huis.

Tip 2: Maai het gazon wekelijks

Hoe vaak je je gazon het beste kunt maaien is elk seizoen weer anders. Voor mei tot en met augustus is het advies: maai het gras minstens één keer per week. Vaker maaien mag ook. Door het gazon wekelijks te onderhouden kunnen de grassprieten sterker en groter worden. Hét recept voor een perfecte grasmat dus. Voor speelgras is 5 centimeter de beste maaihoogte. Speelgras kun je iets korter maaien, 3 centimeter hoog.

Tip 3: Weg met het onkruid

Onkruid wieden is zeker niet het meest spannende klusje, maar toch is het nodig als je wilt dat je tuin verzorgd en uitnodigend oogt. Let er tijdens het verwijderen van het onkruid op dat je het er met wortel en al uittrekt. Als het onkruid hardnekkig is, giet er dan eerst wat kokend water overheen. Zo trek je het er makkelijker uit.

Tip 4: Verwijder groene aanslag

Van je oprit en terras tot je veranda: mossen en algen vinden het heerlijk om op allerlei plekken in en rond je tuin te verschijnen. Dit zorgt voor groene aanslag die de oppervlakte waar het op groeit flink kan beschadigen. Verwijder de mosvorming daarom grondig. Spuit de aanslag weg met een hogedrukspuit, of boen het oppervlak schoon met heet water.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *