Maastricht magazine >
beautyhair

3 Tips voor gezond haar

3 Tips voor gezond haar
Artikel begint onder de advertentie

Ons haar is een van de belangrijke functies van ons uiterlijk. Het is dan ook geen wonder dat we allemaal op zoek zijn naar manieren om ons haar gezond, sterk en glanzend te houden. Om er het beste uit te halen, hebben we van binnenuit én van buitenaf de juiste voeding nodig. Er zijn heel veel tips en tricks te vinden op het internet, maar in dit artikel delen we drie concrete tips voor gezond haar!

#1 Eet de juiste voeding

Ons haar is een levend, groeiend weefsel en heeft dus de juiste voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat je genoeg eiwitten, ijzer, vitamine D, vitamine E en gezonde vetten binnenkrijgt. Dit zijn allemaal belangrijke bouwstenen voor gezond haar. Eiwitten zijn bijvoorbeeld de bouwstenen van ons haar en ijzer is belangrijk om voldoende zuurstof te transporteren naar onze haarzakjes. Vitamine D is nodig om onze haarzakjes gezond te houden en een tekort aan vitamine E kan ervoor zorgen dat ons haar droog en breekbaar wordt. Je kunt deze voedingsstoffen halen uit onder andere eieren, vlees, avocado’s, vette vis, noten en zaden.

#2 Vermijd hitte en chemicaliën

Onze haren worden vaak blootgesteld aan hitte en chemische behandelingen, zoals stijltangen, föhns en haarkleurmiddelen. Deze factoren kunnen zorgen voor gespleten haarpunten, haaruitval en dofheid. Vermijd deze behandelingen zo veel mogelijk. Als dit niet altijd mogelijk is, gebruik dan in ieder geval hittebeschermende producten van Wella voordat je je haar met hitte bewerkt en laat de chemische behandelingen uitvoeren door een kapper met verstand van zaken.

#3 Gebruik de juiste producten

Om ervoor te zorgen dat je je haar gezond en sterker maakt, is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld Kevin Murphy voor shampoos, serum en conditioners die niet alleen reinigen, maar ook je haar verzorgen. Kies producten die speciaal zijn samengesteld voor jouw haartype. Een andere manier om je haar te voeden is door het gebruik van een haarmasker. Dit kan je een keer per week aanbrengen om je haar wat extra liefde te geven.

Naarmate we ouder worden, hebben we zowel van binnenuit als van buitenaf de juiste zorg en voeding nodig om ons lichaam gezond en sterk te houden. Door het juiste eetpatroon, de juiste haarverzorgingsproducten en het vermijden van overmatige hitte en chemicaliën, kunnen we ervoor zorgen dat ons haar gezond, glanzend en sterk blijft. Het volgen van deze tips kan even duren voordat je resultaten ziet, maar op de lange termijn zal je gegarandeerd gezond haar hebben!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *