Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Trendy gordijnen voor elke kamer

Trendy gordijnen voor elke kamer
Artikel begint onder de advertentie

Het kiezen van raamdecoratie kan best lastig zijn. Je wilt iets moois voor het raam, maar het moet ook nog functioneel zijn. In de woonkamer wil je niet te veel inkijk vanaf de openbare weg en in de slaapkamer moet het goed donker zijn zodat je ongestoord kunt slapen. En misschien heb je een werkkamer thuis waar je met je laptop wilt kunnen werken zonder te worden gehinderd door de zon. Kortom, het is belangrijk om goed na te denken over wat je voor het raam hangt. Net zoals meubilair is raambekleding ook onderhevig aan trends. Een nieuwe trend is ‘in frame’. Je kunt plissé gordijnen en jaloezieën kiezen die in een frame worden geleverd.

Fraaie in frame raambekleding

Als je kiest voor plisse in frame, dan kies je voor een stijlvolle raamdecoratie die bij elke interieurstijl past. Zowel de kleur van het frame als de kleur van de plissé gordijnen kun je zelf bepalen. Het frame wordt op het kozijn van het raam bevestigd. Het plissé gordijn kan niet gaan wapperen als je het raam open wilt zetten en het een beetje waait. Met behulp van het mechanisme kun je de plissé gordijnen naar believen open en dicht doen of half open zetten zodat je wel zicht hebt naar buiten maar het zicht naar binnen wordt beperkt. Het in frame gordijn is een trend die waarschijnlijk voor langere tijd populair blijft, mede omdat je deze gordijnen in elk vertrek in je woning kunt gebruiken.

Jaloezieën in de slaapkamer

Voor een slaapkamer zijn jaloezieën ideaal. Ze verduisteren voldoende om je een ongestoorde nachtrust te geven, ook in de zomer of als je vanwege nachtdiensten overdag wilt kunnen slapen. Net als bij de plissé gordijnen kan je jaloezieën in frame bestellen om het geheel net iets meer klasse te geven dan gewone jaloezieën.

Gordijnen

Ook traditionele gordijnen zijn nog altijd populair. Ze zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen. Lichte gordijnen die het zonlicht doorlaten en verduisterende gordijnen die garant staan voor een gezonde nachtrust zonder dat je vroeg in de ochtend wordt gewekt door de zon die naar binnen schijnt. Dit soort gordijnen zijn ook heel geschikt voor de kinderkamer. Vooral jonge kinderen willen nog wel eens heel vroeg wakker worden, iets dat veel ouders niet zo prettig vinden, zeker als het weekend is en ze kunnen uitslapen. Voor een kinderkamer kun je gordijnen kiezen met vrolijke afbeeldingen van strip- en tekenfilmfiguren zodat de kamer extra vrolijk wordt.

Het inmeten van gordijnen

Het inmeten van gordijnen moet heel precies gebeuren. Als je denkt dat je dit zelf niet goed kunt dan kun je meestal een afspraak maken met de leverancier om te komen meten. Zo weet je zeker dat je de juiste maat krijgt. Kies je voor gordijnen die in plooien vallen, dan moet het gordijn ongeveer anderhalf keer de lengte van het raam hebben. Was stoffen gordijnen altijd volgens het voorschrift en in ieder geval op een lage temperatuur om krimp te voorkomen. Laat ze bij voorkeur buiten aan de lijn drogen en doe ze niet in een wasdroger, ook dit kan zorgen voor krimp.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *