Maastricht magazine >
beautyskincare

K-Beauty trends: Ontdek wat Koreaanse skincare uniek maakt

K-Beauty trends: Ontdek wat Koreaanse skincare uniek maakt
Artikel begint onder de advertentie

Het verzorgen van je huid zoals de vrouwen in Zuid-Korea dat doen is een echte hype in Europa en dus ook in Nederland. Vrouwen willen er graag goed verzorgd uitzien en daar hebben ze best wat voor over. Dat moet ook wel, want je huid verzorgen volgens de K-Beauty trend, daar moet je wel even de tijd voor nemen. Het is geen kwestie van even snel een crème smeren, in de spiegel kijken of het er een beetje acceptabel uitziet en dat was het. Nee, K-Beauty kost tijd. Het gaat om een hele reeks stappen die je doorloopt. Maar het resultaat is er dan ook wel naar.

Een huid zonder oneffenheden

Geen enkele huid is perfect. Iedereen heeft wel eens een vlekje of een pukkeltje of een glimmende of juist droge plek. Veel mensen hebben een gemengde huid. Koreaanse skincare kenmerkt zich allereerst door de dubbele reiniging van de huid. Dat is de eerste stap. Als de huid optimaal is gereinigd worden volgende stappen gezet door laagje voor laagje verschillende verzorgingsproducten op de huid aan te brengen. Dit kan natuurlijk niet in een hoog tempo, dit gebeurt met voorgeschreven rusttijden. Het is een ideaal ritueel om je vrije dag mee door te brengen of om samen te doen met vriendinnen. Je kunt online de producten bestellen die je daarvoor nodig hebt, bijvoorbeeld van Beauty of Joseon. Bij alle producten wordt uitgelegd hoe je die gebruikt en om welke stap in het ritueel het gaat.

Welke stappen volg je bij K-Beauty?

Je begint altijd met een grondige tweestapsreiniging van het gezicht. Je start met de ogen en daarna doe je een dubbele reiniging van de rest van de gezichtshuid. Daarna geldt als basisregel dat je begint met het dunste product qua structuur en je eindigt met het dikste product, meestal de moisturizer. Dit betekent dat je eerst een toner opbrengt en pas daarna een essence en vervolgens een oogcrème. Daarna kun je een booster of serum opbrengen gevolgd door een olie. Ook kun je bij deze stap in het ritueel een masker opbrengen. Je eindigt zoals gezegd met de moisturizer. Je kunt hier bijvoorbeeld heel goed de producten van COSRX voor gebruiken.

We willen allemaal graag jong blijven

Er jong uit willen zien is een wens die al zo oud is als de weg naar Rome. Al in vorige eeuwen deden vrouwen er alles aan om rimpels te verhullen. Daar werden allerlei methodes voor gebruikt. De rituelen uit Zuid-Korea zijn gebaseerd op de Chinese manier van lichaamsverzorging. Kruiden en specerijen spelen daarbij een grote rol. De Chinezen gebruikten eeuwen geleden ook al producten uit de natuur om allerlei kwalen te genezen. Sommige daarvan worden tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt. Niet alleen in homeopathische middelen maar ook in tal van commerciële gezondheidsproducten zijn deze kruiden, specerijen en andere producten uit de natuur verwerkt. Dit maakt de kans op een allergische reactie van de huid ook een stuk kleiner. Er zijn ook professionele schoonheidsspecialistes die K-Beauty toepassen. Een afspraak maken is een prima alternatief als je het te veel gedoe vindt om het zelf te doen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *