Maastricht magazine >
beautyhair

Zo herstel je beschadigd en droog haar

Zo herstel je beschadigd en droog haar
Artikel begint onder de advertentie

Beschadigd en droog haar is een veelgehoorde klacht onder zowel vrouwen als mannen. Er kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Vele daarvan zijn extern. We hebben het dan over het gebruik van de voor jouw haar verkeerde haarproducten, je haren met een verkeerd type haardroger drogen of een borstel van te lage kwaliteit. Verder kunnen weersinvloeden, maar ook zout- en chloorwater flinke impact hebben op de gezondheid van je haar. Wis ten slotte ook de invloed van je voedingspatroon op je haargezondheid niet uit. Heb jij droog en beschadigd haar? Lees hieronder hoe je het herstelt.

Hanteer een gezond eet- en leefpatroon

Het is wetenschappelijk bewezen: een slechte haarconditie kan een teken zijn van een tekort aan voedingsstoffen. Wat je wel of niet eet, zie je voor een groot gedeelte in je haar terug. Voedingsstoffen die belangrijk zijn voor jouw haargezondheid zijn onder andere omega-3, zink, ijzer, biotine (vitamine B8) en foliumzuur. Zorg dan ook voor een compleet en gebalanceerd voedingspatroon, eventueel aangevuld met supplementen. Probeer stress, dat je haar zwakker maakt, zo veel mogelijk te vermijden en beweeg voldoende. Dat laatste stimuleert de doorbloeding van je huid, dus ook je hoofdhuid.

Gebruik een goede haarborstel

Goede verzorgingsproducten zijn van belang voor iedere haardos en des te meer voor beschadigd, droog haar. Een haarborstel van goede kwaliteit is dan ook een must. Niet alleen voorkomt deze schade, hij kan er zelfs voor zorgen dat je haargezondheid verbetert. Voor beschadigd, breekbaar haar worden vooral borstels van zwijnenhaar aanbevolen. Zwijnenhaar zorgt er onder andere voor dat hoofdhuidtalg over je haar wordt verdeeld.

Moroccan oil shampoo

Wanneer we het over goede producten hebben, mogen shampoos en andere verzorgingsproducten natuurlijk niet over het hoofd worden gezien. Voor beschadigd en droog haar is vooral het voedende en herstellende Moroccan oil raadzaam. Zijn unieke eigenschappen heeft deze olie te danken aan zijn bestanddeel arganolie. Wanneer je op zoek bent naar een product dat je haar van binnen en buiten herstelt en beschermt, kun je dus het beste Moroccan oil shampoo kopen.

Wat is arganolie precies?

Arganolie is een plantaardige olie die enkel gewonnen kan worden uit de boom die de bijnaam ‘Boom der Schoonheid’ draagt. De Argania spinosa komt enkel in Marokko voor en wordt door lokale vrouwen al eeuwenlang gebruikt voor hun schoonheidsrituelen. Arganolie bevat veel vitaminen, waaronder de antioxidant vitamine E. De combinatie met vetzuren en andere ingrediënten weet diep tot de kern van het haar door te dringen. Samen zorgen ze voor een hydraterende en beschermende werking.

Moroccan oil als basis in andere verzorgingsproducten

Wil je Moroccanoil bestellen? De natuurlijke olie wordt behalve in shampoos ook in andere verzorgingsproducten gebruikt. Zo is de pure olie eveneens erg efficiënt bij beschadigd en droog haar. Je wrijft elke ochtend enkele druppeltjes tussen je handpalmen en verdeelt deze hoeveelheid over je haar. Pure Moroccan oil gaat uitdroging tegen en zorgt voor een haardos met een natuurlijke glans. Zorg ervoor dat je altijd producten van hoge kwaliteit kiest die een hoge concentratie aan arganolie bevatten.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *