Maastricht magazine >

Monique Collignon

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Het Nederlandse label Monique Collignon bestaat sinds 1990. Het merk richt zich op zelfbewuste, gedistingeerde vrouwen. De kleding is stylish, nooit schreeuwerig, draagbaar en altijd eigen.

Designer

Monique Collignon is de ontwerpster achter het gelijknamige label. In 1983 studeerde Monique Collignon af aan de Rotterdamse Modeaccademie. In 1990 startte ze met haar eigen couture collecties. Kleding die aansluit bij vrouwen met persoonlijkheid en bovendien midden in het leven staan. In 2008 ontwierp zij haar eerste confectielijn. In 2010 won Monique Collignon de Dutch Designer of the Year Award tijdens de Dutch Model Awards prijsuitreiking in het Fashion Hotel te Amsterdam.

Collectie

Monique Collignon voert een haute couture en prêt-à-porterlijn, genaamd MC. Daarnaast ook bruidsensembles, accessoires en bedrijfskleding op maat. Om te benadrukken dat de couturelijn uit unieke ontwerpen bestaat, worden alle couturestukken aan de binnenzijde genummerd en geleverd met een authenticiteitbewijs. Deze ‘Carte d’authenticité’ garandeert dat het gaat om een origineel exemplaar uit de collectie van Monique Collignon Haute coutCre.

In het najaar van 2011 presenteede Monique Collignon de nieuwe lijn MC Couture Light, couture die voor iedereen betaalbaar is. Deze lijn bestaat uit iconische ontwerpen die gebaseerd zijn op de couture collecties van het merk.

De prêt-à-porterlijn en de MC Couture Light lijn zijn online te bestellen via de MC webshop.