Maastricht magazine >
fashiontips

Het geheim achter het vinden van betaalbare merkkleding

Het geheim achter het vinden van betaalbare merkkleding
Artikel begint onder de advertentie

Merkkleding dragen is voor sommige mensen heel belangrijk, het betekent dat je erbij hoort en dat je smaak hebt. Jongeren zijn hier vaak ook heel erg mee bezig. Mede door groepsdruk vragen ze hun ouders om kleding van bepaalde merken, want anders horen ze er niet bij. Dit kan soms heel ver gaan. Maar wat nu als je als ouders niet zo’n royaal banksaldo hebt dat je met je kinderen in winkels voor merkkleding kunt shoppen? Of wat nu als de merken die je zelf graag zou willen dragen te duur zijn voor je budget? Dan zijn er gelukkig nog andere manieren om die zo gewilde items te bemachtigen.

Online shoppen

Je kunt online shoppen voor merkkleding bij webwinkels, maar ook op particuliere verkoopsites wordt vaak kleding aangeboden. Als het om kinderkleding gaat, dan is deze vaak te klein geworden. Maar ook jongeren en volwassenen ruimen regelmatig hun kledingkast op. Wat nog prima een ronde mee kan wordt te koop aangeboden voor een extra zakcentje. Webwinkels hebben soms restpartijen die voor extra scherpe prijzen worden verkocht. Het gaat dan wel vaak om minder gangbare maten die zijn blijven liggen terwijl inmiddels de nieuwe collectie binnen is.

Een bezoekje aan de outlet

Zowel in Nederland als in België kun je een bezoek brengen aan een kleding outlet. Cameleon is bijvoorbeeld een bekende outlet in Brussel. In Nederland heb je onder andere Batavia Stad Fashion Outlet en Designer Outlet Roosendaal. Let wel goed op dat je inderdaad goedkoper uit bent dan in een ‘gewone’ winkel. Als je bepaalde merken en kledingstukken op het oog hebt is het zeker de moeite waard om vooraf uit te zoeken wat je ervoor betaalt als je ze online bestelt of in een winkel in de buurt koopt. Je moet immers ook de reis- en eventueel parkeerkosten meetellen als je een dagje gaat shoppen in een outlet. Kijk ook even op de kalender of het niet toevallig een feestdag is, want dan is het in dit soort shopping centers extra druk. De outlet in Roermond ontvangt bijvoorbeeld veel Duitse bezoekers als er in Duitsland een vrije dag is.

Gratis merkkleding

In steeds meer steden vind je een zogenaamde ‘geefwinkel’. Hier brengen mensen gratis spullen, waaronder kleding. Je mag hier gratis iets uitzoeken, ook als je op dat moment niets hebt om ervoor terug te geven. De winkels hebben uiteraard regels, zoals niet meer dan twee items per persoon per week. Het is dus niet de bedoeling met tassen vol gratis spullen naar buiten te lopen. Als kleding die je hebt meegenomen niet past of toch niet bevalt dan wordt van je verwacht dat je het terugbrengt.

De kringloopwinkel

Kringloopwinkels vind je op steeds meer plaatsen. Hier wordt niet alleen kleding verkocht, maar van alles. Meubels, huishoudelijke apparaten, snuisterijen, boeken en veel meer. Of je hier merkkleding vindt, is natuurlijk een kwestie van geluk hebben. De tijd dat in kringloopwinkels alles zo goed als gratis was, is wel een beetje voorbij. Ook zij hebben te maken met gestegen kosten. De mensen die er werken moeten immers wel betaald worden. Vaak gaat het om mensen met een beperking die onder begeleiding werken. Dit betekent dat er in een kringloopwinkel meer personeel rondloopt dan in een ‘gewone’ winkel.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *