Maastricht magazine >
fashiontips

Tips voor het kiezen van de perfecte sportoutfit

Tips voor het kiezen van de perfecte sportoutfit
Artikel begint onder de advertentie

Ben jij klaar om aan jouw gezondheid te gaan werken en wil je weer meer in de sportschool, op de tennisbaan of hardlopend te vinden zijn? Dan is het begin van deze reis naar een betere gezondheid natuurlijk het vinden van de perfecte sportoutfit. Ongeacht de sport die je uitoefent is het ontzettend belangrijk dat je de juiste kleding draagt. Kleding die goed past, lekker zit en bestand is tegen verschillende weersinvloeden (bij buitensport) is ontzettend belangrijk. Maar waar moet je precies op letten wanneer je een nieuwe sportoutfit aanschaft, en wat zijn de do’s en don’ts voor kleding in de sportschool? Wij verzamelen de beste tips voor het kiezen van de perfecte sportoutfit.

Draag het juiste ondergoed

Niet alleen de sportoutfit zelf is ontzettend belangrijk, het dragen van het juiste ondergoed is misschien wel nog belangrijker. Je ondergoed moet lekker zitten en het liefst niet zichtbaar zijn onder je sportoutfit. Je kunt daarom het beste kiezen voor naadloos ondergoed van polyester. Hoewel katoen licht en ademend is, voert het zweet niet goed af. Na het sporten kun je dan weer je ondergoed naar keuze aantrekken. Bij Calvin Klein sale underwear hebben ze ontzettend leuk ondergoed, voor een prima prijsje. Zeker een aanrader voor tijdens of ná het sporten!

Do’s en don’ts bij het kiezen van de beste sportkleding 

Ready to hit the gym? Wij zetten de do’s en don’ts voor de beste sportkleding op een rij.

Do’s

 • Ga voor kwaliteit. Sportkleding wordt in de meeste gevallen vaak gebruikt en ook vaak gewassen. Het zou jammer zijn als de kwaliteit van de kleding al na enkele weken begint te verslechteren door het vele wassen. Een uitgelubberde sport BH zit toch een stuk minder lekker! Kies daarom bij sportkleding altijd voor kwaliteit. Het is misschien iets duurder in aanschaf, maar doordat je er langer mee doet is het uiteindelijk net zo ‘duur’ als de goedkopere merken.
 • Kies kleding waar jij je goed in voelt. Allemaal leuk en aardig die crop tops en fashion items, maar als jij vervolgens de hele work out alleen maar aan je topje zit te trekken schiet dat natuurlijk ook niet op. Kies kleding waar jij je prettig in voelt en waar je gemakkelijk in kunt bewegen.
 • Ga voor comfort. De sportschool is geen modeshow, dus draag kleding die lekker zit.
 • Ga voor kleding die ademt. Tijdens het sporten zal je hoogstwaarschijnlijk zweten. Het is belangrijk dat je kiest voor kleding die ademt. Dit zorgt ervoor dat het zweet op de juiste manier afgevoerd wordt, waardoor jij afkoelt tijdens het sporten.
 • Een goede sport BH mag niet missen tijdens een goede workout. Een goede sport BH biedt ondersteuning tijdens het sporten en zorgt ervoor dat jouw borsten meebewegen op het ritme van het lichaam. Dat vermindert de kans op pijn of beschadigingen. Zeker wanneer je een grotere cupmaat hebt, is het belangrijk om een goede sport BH te dragen.
 • Pas je outfit aan op de sport. Voor een yoga sessie heb je immers andere kleding nodig dan tijdens een potje tennissen. Kies de juiste kleding die past bij de sport.

Don’ts

 • Draag geen te wijde of te strakke kleding. Zorg ervoor dat je kleding goed past. Wanneer je te losse kleding draagt is het moeilijk om te zien of je de goede houding aanneemt. Wanneer je te strakke kleding draagt kan dit een enorme belemmering zijn tijdens het sporten. Het kan je bloedcirculatie verminderen of je kunt sneller last krijgen van kramp. Zorg dus dat jouw sportkleding goed past en dat je je vrij kunt bewegen.
 • Draag geen sieraden tijdens het sporten. Het dragen van sieraden tijdens het sporten is niet alleen nergens voor nodig, maar kan ook gevaarlijk zijn. Je kunt namelijk gemakkelijk ergens achter blijven hangen met je sieraden. Daarnaast kun je ze ook alleen maar verliezen. Laat ze daarom gewoon lekker thuis. 
 • Draag niet te veel make up. Tijdens het sporten ga je zweten. Foundation zorgt ervoor dat je huid niet goed kan ademen, eyeliner en mascara kunnen alleen maar uitlopen tijdens het sporten. Bewaar de make up maar voor na het sporten. Je bent immers aan het sporten om aan je gezondheid en conditie te werken, en niet om een modeshow te lopen.
 • Vermijd katoenen stoffen. Katoen stoffen absorberen water sneller dan bijvoorbeeld polyester. Als je gaat zweten in een katoenen shirt wordt het dan ook al snel helemaal nat. Dit is erg onprettig tijdens het sporten en kan er voor zorgen dat je te snel afkoelt. Polyester is een betere keuze omdat dit resistent is tegen zweet en snel droogt.

Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *