Maastricht magazine >
lifestyletip

Bruiloftsgeuren: Parfum perfectie voor de grote dag

Bruiloftsgeuren: Parfum perfectie voor de grote dag
Artikel begint onder de advertentie

Bij de voorbereidingen voor jullie Grote Dag gaat vaak alle aandacht uit naar hoe de dag wordt georganiseerd en vooral ook wat de bruidegom en bruid zullen dragen. Als er bruidskinderen zijn dan moeten die uiteraard ook worden ‘aangekleed’. De trouwlocatie, het restaurant voor het diner, de zaal voor het feest, er is een hele lijst aan punten af te werken om de dag helemaal perfect te laten verlopen. Maar heb je eigenlijk al nagedacht over de vraag welke geur je die dag zult dragen? Misschien heb je een favoriete geur die je vaak gebruikt, maar misschien wil je wel eens heel iets anders. Daarmee laat je duidelijk blijken dat je trouwdag een bijzondere gelegenheid is.

Eau de toilette of eau de parfum?

Veel bekende geuren zijn te verkrijgen als eau de toilette en ook als eau de parfum. Die laatste is duurder, maar bevat een hogere concentratie van de geur. Je hoeft hem dus minder vaak op te spuiten. Als je bijvoorbeeld aan het begin van de middag je parfum aanbrengt, dan blijft de geur de hele dag om je heen hangen. En let op: twee of drie subtiele pufjes is echt genoeg. Je wilt er niet bij lopen alsof je vlak voor het jawoord nog even snel een bezoek aan een parfumwinkel hebt gebracht. Voor het diner of voor het feest nog even een nieuw pufje achter de oren of op je pols is vrijwel altijd voldoende.

Advies over de juiste geur

Veel bruiden laten kort voor de huwelijksdag een proefkapsel knippen en föhnen om te zien of de sluier, de hoed of het diadeem goed zit. Daar hoort natuurlijk ook make-up bij. Je kunt je laten inspireren door de parfum en cosmetica bij Parfumdreams. Als je er nog niet helemaal uit bent welke geur het gaat worden, kun je verschillende proberen om te ontdekken welke het beste bevalt. Je kunt de geur eventueel laten matchen met de aftershave van de bruidegom, maar als je parfum niet te overheersend is kun je gewoon de geur kiezen waar jij verliefd op bent.

Altijd goed: een frisse geur

Als je normaal gesproken niet zo van de parfums bent dan is een zware en overheersende geur waarschijnlijk niets voor jou. Met een fris parfum speel je op safe. Niemand zal zich afvragen wat je nu toch op hebt gespoten. Frisse geuren die je prima kunt dragen op je trouwdag zijn bijvoorbeeld Chanel Coco Mademoiselle, Lamcôme La Vie Est Belle of Miss Dior van Dior. Dit zijn stuk voor stuk populaire geuren die zelfs door de groten der aarde gedragen worden. Dus ze kunnen ook prima op jouw trouwdag.

De kruidige parfum: Een topper voor de trouwdag

Kruidige geuren worden vaak in de avonduren gedragen. Fris je je na het diner met de gasten even op voor het knalfeest dat daarna komt? Dan is het frisse of bloemige parfum dat je overdag hebt gedragen waarschijnlijk vervlogen. Verras je gasten met een heerlijke geur zoals Black Opium van Yves Saint Laurent, Rush van Gucci of de wereldberoemde bestseller aller tijden: Chanel No. 5. Omdat dit stuk voor stuk sprekende geuren zijn die bij je moeten passen is het verstandig om ze vooraf uit te proberen om te ontdekken of dit bij je past.

Een heerlijke bloemige geur

De gulden middenweg tussen kruidig en fris is de bloemengeur. En dan bedoelen we natuurlijk niet dat je naar roosjes moet ruiken. Er zijn toonaangevende geuren die zijn samengesteld uit de geur van meerdere bloemen. Kies bijvoorbeeld voor Flowerbomb van Viktor & Rolf of voor The One van Dolce & Gabbana. Ook Eternity van Calvin Klein is een prima keuze. Nog een bloemige parfum die perfect zou zijn voor je bruiloft is Si van Giorgio Armani. Dat is toch tenslotte het woord wat je maar al te graag wilt horen die dag? Een bloemengeur moet net als de andere twee hoofdcategorieën wel bij je passen. Het is dus belangrijk om op tijd jouw perfecte geur voor de trouwdag uit te zoeken, zodat je je zeker voelt over je verschijning. Jij bent tenslotte de bruid en moet volop kunnen shinen.

Wat dragen de gasten?

Bij veel huwelijken zijn gasten aanwezig die de hele trouwdag meemaken (daggasten). Denk aan de ouders van het bruidspaar, broers en zussen en wellicht ook goede vrienden. Zij zullen ook hun best doen om met een lekkere parfum of eau de toilette voor de dag te komen. Dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Je kunt voor je trouwdag een dresscode aangeven, maar welk parfum de gasten dragen is uiteraard hun eigen keuze. Als je als gast op een huwelijk aanwezig bent, dan kies je bij voorkeur een geur die niet te overheersend is. Die eer is aan het bruidspaar waar op de trouwdag alle aandacht naar uit moet gaan.

Een geurtje voor bruidskinderen

Zijn er bruidskinderen bij je huwelijk aanwezig, dan willen zij natuurlijk alles wat het bruidspaar ook krijgt. Met andere woorden: je bruidsmeisjes willen niet alleen een mooie jurk maar ook een lekker geurtje. Let er op dat de huid van jonge kinderen kwetsbaar is. Gebruik als geurtje bij voorkeur een eau de cologne. Deze bevat minder geurextract dan een parfum of eau de toilette en kan dus geen kwaad voor de huid.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *