Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

De badkamer trends voor 2023

De badkamer trends voor 2023
Artikel begint onder de advertentie

Je badkamer is zoveel meer dan alleen die plek waar je onder de douche springt en je tanden poetst. In plaats daarvan is de ruimte een ware zen-plek waar je helemaal tot rust én tot jezelf kunt komen. Dat gevoel help je nog een handje door jouw badkamer helemaal op jouw wensen en behoeften in te richten. De laatste badkamertrends neem je daar natuurlijk in mee. Is jouw badkamer toe aan een opfrisbeurt of ben je gewoonweg benieuwd wat de nieuwste ontwikkelingen zijn? Hieronder lees je wat de badkamer trends voor 2023 zijn!

1. Ton sur ton

De meest rustgevende plek van je woning moet rustgevende kleuren hebben, moet men dit jaar gedacht hebben toen ton sur ton als badkamertrend werd geopperd. Een gedachte waar wij ons helemaal in kunnen vinden. Deze stijl houdt in dat je voor één kleur kiest en die in meerdere tinten in je badkamerinterieur laat terugkomen. Het resultaat? Een rustig en tijdloos geheel.

2. Aardetinten

Move over, zwart, grijs en antraciet: vanaf dit jaar is het de beurt aan de aardetinten. Deze kleuren, die -hun benaming zegt het al- in de natuur voorkomen, hebben in badkamers officieel het stokje overgenomen van hun ‘harder’ ogende voorgangers. Niet geheel verrassend overigens, want de hierboven genoemde ton sur ton trend laat zich het beste in deze tinten uitvoeren. Beige, zand en taupe, maar ook terracotta doen het stuk voor stuk goed in deze stijl.

3. Natuurlijke materialen en zachte lijnen

Ook natuurlijke materialen dragen op hun beurt bij aan de ontspannen sfeer die we allemaal zo graag voelen in onze moderne badkamer. Natuursteen, hout, beton en marmer worden dan ook steeds vaker toegepast. Met die natuurlijke materialen worden ook steeds meer natuurlijke vormen gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan een ronde in plaats van een vierkante spiegel en andere details met een veel minder strakke afwerking. Planten zijn tot slot de kers op de taart in een natuurlijke badkamer.

4. Duurzaamheid

We kunnen er niet omheen en willen dat zelf inmiddels ook niet meer. Woningbezitters gaan steeds vaker op zoek naar manieren om hun huis te verduurzamen met energiebesparende maatregelen, maar ook materialen die lang meegaan. Binnen de badkamertrends voor 2023 komt dat ook terug. En heel eerlijk gezegd moeten we dat eigenlijk geen trend, maar onze toekomst noemen. De aandacht verschuift van massaproducten naar unieke producten met een hogere kwaliteit en levensduur. Zo wordt je badkamer een plek om op een bewuste manier te genieten.

5. Grote tegels op de vloer en aan de wand

De laatste badkamertrend voor 2023 betreft de grote tegels, zowel op de vloer als aan de wand. Omdat je met grote tegels een minimale hoeveelheid voegwerk ziet, dragen ze bij aan het rustige geheel dat je in jouw badkamer wilt creëren. Vooral tegels van natuursteen passen bij de natuurlijke trend. Maar ook keramische tegels met een beton-, marmer- of houtlook zijn een goede keuze. Deze laten zich ook nog eens eenvoudig onderhouden en gaan net als natuursteen jarenlang mee zonder dat je er al te veel omkijken naar hebt.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *