Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Dit zijn de vloertrends van 2024

Dit zijn de vloertrends van 2024
Artikel begint onder de advertentie

Een nieuwe vloer, daar knapt je woonkamer, keuken, slaapkamer of werkkamer enorm van op. Maar waar kies je voor als je op zoek gaat naar die nieuwe vloer? Tapijt is al jaren uit de gratie vanwege snelle slijtage en vuil en vlekken die lastig te verwijderen zijn. Daarvoor in de plaats zijn andere materialen gekomen. Laminaat wordt voor woonhuizen het vaakst gekozen vanwege de aantrekkelijke prijs. Bovendien is laminaat vrij gemakkelijk zelf te leggen als je een beetje handig bent. Dat is natuurlijk veel goedkoper dan een vakman inhuren. Laminaat is te koop in talloze kleuren, breedtes van de planken en kwaliteit van het materiaal. Voor iedere beurs is een laminaatvloer beschikbaar.

Hoe leg je een vloer?

Je kunt een click PVC vloer of een laminaat- of parketvloer leggen in rechte banen. Dat is het makkelijkst en de kans dat je ergens verkeerd uitkomt is klein. Het goede nieuws is dat die trend weer terugkomt. Als je er iets bijzonders van wilt maken, dan kun je kiezen voor visgraat of voor de Hongaarse punt. Deze patronen zijn zeker niet nieuw, ze werden eeuwen geleden al toegepast. Als je je waagt aan zo’n patroon is het verstandig om een instructievideo op internet te bekijken zodat je precies weet hoe je te werk moet gaan. Zorg ook altijd voor een goede ondervloer, hier kun je isolerend materiaal gebruiken zodat de warmte in huis niet via de vloer wordt afgevoerd en je dus in de winter harder moet stoken.

Een vloer voor de keuken of badkamer

In de keuken en in de badkamer leg je een vloer die tegen een stootje kan. Een vinylvloer is een goede keuze. Vinyl kan tegen vocht en kun je gemakkelijk schoonmaken. Het heeft een net wat luxere uitstraling dan zeil en is te koop in tal van stijlvolle kleuren die je prima kunt combineren met de inrichting van de ruimte. Bovendien kun je vinyl prima combineren met vloerverwarming. Ook deze trend is in opkomst, zeker bij woningen die gebruik maken van een warmtenet voor de verwarming.

Een duurzame vloer

Ook als het gaat om het kiezen van een vloer komt duurzaamheid om de hoek kijken. We kiezen graag een vloer die flink wat jaren meekan, gemaakt van duurzaam geproduceerde materialen. Je vloer na drie jaar alweer vervangen voor iets nieuws is echt niet van deze tijd. Ook om die reden wordt liever wat meer geld uitgegeven voor goede kwaliteit dan dat de keus valt op een spotgoedkope vloer die echter na enkele jaren alweer vernieuwd moet worden. Het afvoeren van een oude vloer is vrijwel nergens meer gratis. Op de meeste plaatsen in Nederland moet je betalen om bij de milieustraat grof vuil in te leveren en dat bedrag kan flink oplopen. Om die reden kiezen mensen dus ook voor een vloer met een neutrale kleur. Als je dan na een jaar of 5 toe bent aan een nieuw bankstel of een nieuwe eethoek dan hoef je niet allerlei concessies te doen om de nieuwe spullen met de vloer te laten matchen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *