Maastricht magazine >
lifestylediy

DIY droogbloemen in klei

DIY droogbloemen in klei
Artikel begint onder de advertentie

Om de tijd thuis een beetje te doden leek het mij een goed moment om weer eens een aantal DIY’s te maken en deze met jullie te delen. Leuke manier om de tijd te verdrijven en bovendien, een leuke aanvulling op je interieur.

We beginnen gewoon simpel met droogbloemen in klei. Je ziet ze overal terug komen tegenwoordig, en een klein bosje droogbloemen kun je bijna overal wel vinden. Sterker nog, ik gebruikte gewoon onkruid uit de tuin. Kon ik dat ook weer van mijn to-do-list afstrepen!

De benodigdheden:

 • Klei
 • Droogbloemen of wat grassen
 • Schaar
 • Tape
 • Water
 • Onderlegger
  Optioneel:
 • Schuurpapier
 • Slagletters

Deze slagletters kocht ik even geleden bij Kruidvat. Het leek mij leuk om de klei blokjes hiermee wat te personaliseren, maar dit is optioneel. Zonder zijn ze ook erg leuk!

Nog een tip van Flip voor we beginnen:

Als je geen gekocht bosje droogbloemen gebruikt, maar net als ik onkruid en grassen, zorg er dan voor dat je alle losse zaadjes verwijderd.

Een distel heeft niet alleen een kop vol prikkels, maar ook wat doorns aan de steel. Schuur deze voorzichtig er af.

Aan de slag!

Stap 1 Maak van je klei bolletjes van circa 3 á 4 cm.

Stap 2 Druk nu de bal voorzichtig in met vier vingers tegelijk.

Stap 3 Draai de bal om en doe dit ook aan de andere kant zodat je een soort dobbelsteen maakt.

Stap 4 Als het goed is ziet het er nu zo uit. Eventuele oneffenheden werk je weg met een natte vinger. Dit is ook de stap waarbij ik de slagletter even in de klei heb gedrukt.

Stap 5 Als je meerdere stelen bij elkaar wilt gebruiken, knip ze dan op de juiste lengte af.

Stap 6 Draai op de onderzijde van de steeltjes een stukje tape om ze goed bij elkaar te houden. Let er op dat je het tape niet te hoog plakt, anders is de tape straks nog zichtbaar.

Stap 7 steek de steeltjes in het midden van de klei, en druk het gaatje weer zo veel mogelijk dicht. Eventuele oneffenheden werk je gewoon weer weg met natte vingers.

Stap 8 Laat ze nu eerst rechtop drogen. Na een dag kun je ze voorzichtig op hun kant leggen, zodat de onderzijde van de klei ook kan drogen. Hierna zijn je DIY droogbloemen in klei klaar om te pronken in je interieur!

Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *