Maastricht magazine >
lifestyletip

Flyers en visitekaartjes als netwerktools: hoe je impact kunt maken op evenementen

Flyers en visitekaartjes als netwerktools: hoe je impact kunt maken op evenementen
Artikel begint onder de advertentie

Dag in, dag uit wordt iedereen overspoeld met advertenties en andere reclame-uitingen. Op sociale media, in het bushokje, tijdens de reclame van die film die je op televisie kijkt en op zaterdagochtend tijdens het boodschappen doen, wanneer een promotieteam vluchtig een folder in je handen drukt. Fysieke en digitale promotie is overal aanwezig. Dat heeft ertoe geleid dat we anno nu lang niet alles meer zo zorgvuldig lezen. Sterker nog, vaak gebeurt dat niet eens vluchtig. Hoe kun je visitekaartjes en flyers op evenementen dan toch inzetten om effectief te netwerken?

Kies voor promotiemateriaal dat jouw merkidentiteit ondersteunt

Wanneer je actief wilt netwerken, is het zaak om zowel visitekaartjes als flyers op een strategische manier in te zetten. Zo moeten ze informatief zijn en een aantrekkelijk ontwerp hebben. Nóg belangrijker dan dat laatste is echter dat ze ook bij jouw merk moeten passen en je identiteit moeten ondersteunen. Pas wanneer je ook daar oog voor hebt, geven ze een echt professionele uitstraling en kun je een goede indruk achterlaten bij je zakelijke contacten.

Kies voor net dat beetje meer

Visitekaartjes en flyers drukken zijn zelfs in de huidige digitale wereld nog steeds een veelgebruikte manier om je gegevens en informatie naar anderen te communiceren. Aangezien je niet de enige bent die een potentiële klant een flyer in zijn handen drukt, is het nodig om in positieve zin op te vallen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een visitekaartje in een vorm die anders is dan gebruikelijk.

Flyers uitdelen

Flyers geef je vaak op andere momenten af dan visitekaartjes. Waar je een visitekaartje verstrekt op het moment dat je al enige informatie met een gesprekspartner hebt uitgewisseld, hoeft dat bij een flyer niet per definitie zo te zijn. Flyers kun je het beste neerleggen op een plek waar mensen wachten. We vinden het nu eenmaal prettig om iets te lezen om onze tijd te doden. Ook met een flyer kun je, mits je creatief bent, meer zeggen dan met 1000 woorden. Je hebt meer ruimte voor tekst en het is verstandig om daarvan gebruik te maken.

Wat doen visitekaartjes en flyers precies?

Alhoewel de twee overlappende functies hebben, dienen ze beide een net iets ander doel. Een visitekaartje is namelijk vooral een herinnering aan jou en je onderneming. Het geeft een extra boost om contact op te nemen nadat er al een (kort) gesprek heeft plaatsgevonden. Flyers of folders drukken hebben een ander doeleinde. Ze hebben iets meer een promotioneel karakter. Je deelt ze minder gericht uit en zet ze voornamelijk in op evenementen om interesse te wekken.

Promotiemateriaal als belangrijke schakel in je netwerkplan

Ben jij ondernemer en ben je op zoek naar manieren om je bedrijf zichtbaarder te maken? Effectief netwerken is een absolute voorwaarde. Visitekaartjes en flyers die zich onderscheiden van de rest en bij jouw bedrijf en merkidentiteit passen, hebben het meeste effect. Ga niet alleen over tot het uitdelen daarvan, maar bedenk ook welke vervolgacties het meest passend zijn. Visitekaartjes en flyers vormen op die manier een belangrijke schakel in je volledige netwerkaanpak.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *