Maastricht magazine >
lifestyletravel

Ontdek de populairste luchthavens nabij Nederland

Ontdek de populairste luchthavens nabij Nederland
Artikel begint onder de advertentie

Zodra de feestdagen in december achter de rug zijn, dan kijken veel mensen reikhalzend uit naar de zomer. Het boeken van de vakantie is dan ook iets dat vaak in januari wordt opgepakt. Veel reisorganisaties weten dit en maken volop reclame voor mooie rondreizen of ontspannen zonvakanties. Als je een vakantie boekt dan is een belangrijke vraag ‘hoe reizen we naar onze vakantiebestemming’. Veel mensen willen liever niet vliegen omdat dit een grote belasting is voor het milieu. Er zijn genoeg bestemmingen die over de weg of per spoor bereikbaar zijn. Maar soms kom je niet uit onder vliegen. Als je buiten Europa op vakantie gaat is het vliegtuig meestal de enige optie. Je kunt vertrekken vanuit Nederland. Vanaf Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport vertrekken dagelijks honderden vluchten naar alle uithoeken van de wereld.

Vliegen vanuit Duitsland of België

Soms is het fors goedkoper om je reis te beginnen vanaf een luchthaven in België of Duitsland. Afhankelijk van je woonplaats zijn deze luchthavens soms net zo snel of zelfs sneller te bereiken dan de Nederlandse vliegvelden. En je kunt ook gewoon je auto parkeren als je liever geen gebruik maakt van een luchthaven taxi. Vlieg je bijvoorbeeld vanaf Brussel, dan kun je gebruik maken van de parking Zaventem Airport en vanaf daar direct naar de vertrekhal. Je auto staat er veilig en het grote voordeel is dat je bij terugkomst ook meteen kunt vertrekken. Je hoeft niet op een taxi te wachten of te hopen dat het openbaar vervoer aansluit. Zeker bij vluchten die vroeg in de ochtend of laat op de avond aankomen of vertrekken is eigen vervoer de meest comfortabele optie.

Vergelijk de prijs van je reis online

Als je je vakantiereis zelf samenstelt en boekt is het belangrijk dat je de prijzen goed vergelijkt. Als een vlucht vanuit Charleroi goedkoper is dan moet je daar wel ook de kosten voor de parking luchthaven Charleroi bij optellen plus de brandstofkosten om daar te komen. Als je in Groningen woont is België minder voor de hand liggend dan wanneer je vanuit Breda vertrekt. Als je graag vanaf een buitenlandse luchthaven vertrekt kun je natuurlijk ook en hotelovernachting boeken zodat je op tijd op de luchthaven bent. Vooral in Duitsland zijn hotels vaak goedkoper dan in Nederland. Dit kan dus zeker een optie zijn. Soms is niet de prijs doorslaggevend maar het comfort. Zo kun je soms een rechtstreekse vlucht boeken vanaf de luchthaven in Düsseldorf of Frankfurt terwijl je vanuit Nederland alleen kunt vliegen met een overstap.

Minder vluchten vanaf Schiphol

De Nederlandse overheid wil het aantal vluchten vanaf Schiphol beperken. De reden daarvoor is de geluidsoverlast voor omwonenden en de uitstoot van CO2. Dit kan in de toekomst nog meer aanleiding geven om je vakantie- of zakelijke vlucht te boeken vanaf een luchthaven nabij Nederland. Als je niet zelf wilt rijden kun je vaak prima met de trein reizen of je boekt een luchthaventaxi. Die haalt je thuis op en zet je dicht bij de vertrekhal af. De taxicentrale checkt daarbij je vluchtnummer zodat je niet te laat komt maar ook geen uren in een vertrekhal hoeft rond te hangen omdat de vlucht vertraagd is. Dit geldt uiteraard ook als je weer terugkomt.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *