Maastricht magazine >
fashion

Rolex met NATO-strap

Rolex met NATO-strap

Die wil je! De NATO-strap, een horlogebandje van stof. Een strap die jouw horloge een eigen, klassieke look geeft.

De constructie van het van oorsprong militaire bandje is eenvoudig. Toch ligt er een tien pagina’s tellend document met vereiste kenmerken aan ten grondslag. Het van origine grijze bandje duikt deze zomer in meerdere kleuren op.

Oorspronkelijk vooral onder Rolex-verzamelaars populair. Niet verwonderlijk, want Sean Connery werd er als eerste mee gespot. Nota bene al in 1964 in de rol van James Bond in de Goldfinger. De specifieke kleurencombinatie die hij op droeg op zijn Rolex Submariner staat vandaag de dag dan ook bekend als de ‘James Bond’. In navolging van Sean Connery blijken ook Daniel Craig, Bill Clinton, Orlando Bloom en John Mayer liefhebbers.

Artikel begint onder de advertentie

De simpele bevestiging maakt het eenvoudig om van kleur te wisselen. En kleuren zijn er genoeg. De Amsterdam Watch Company produceerde de straps in tal van kleuren. De ‘James Bond’ in zwart met twee grijze strepen, een variant met khaki streep, uni in Dutch oranje, kobaltblauw en army groen, maar ook in grijs en zwart. Speciaal voor de zomer is er bovendien een beperkte voorraad in gebroken wit beschikbaar.

De NATO-strap is te bestellen via de website van de Amsterdam Watch Company. Nog geen Submariner of ander prachtig vintagehorloge om de band te showen? Gun jezelf dan een bezoek aan de winkel in de Reestraat. Hier vind je de mooiste vintagehorloges van de Benelux. Geen tweedehands exemplaren, maar stukken met stilistische waarde! Uurwerken met een verhaal.

NATO-Rolex

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *