Maastricht magazine >
beautyhair

5 Tips die helpen tegen vet haar

5 Tips die helpen tegen vet haar
Artikel begint onder de advertentie

Het eeuwige dilemma: wel of niet mijn haren wassen? Je wilt niet de hele dag met vet haar rondlopen, maar je wilt ook niet dat je haar beschadigd wordt door het vele wassen. En krijg je niet juist vet haar door het wassen? Het is net een vicieuze cirkel die niet lijkt te stoppen. Lees daarom dit artikel voor de beste tips waardoor je haar minder snel vet wordt!

1. Bouw het wassen af

Het is geen fabeltje dat je vet haar krijgt door het vele wassen. Wanneer je iedere dag je haar wast went je hoofdhuid eraan om iedere keer nieuw talg te produceren. Door het talg word je hoofdhuid namelijk niet droog, maar tegelijkertijd maakt het je haar vet en dat wil je niet. Door het vele wassen af te bouwen geef je het haar de kans om met het eigen haarvet je haren gezond te houden. Begin dan door om de dag je haar te wassen met als doel om uiteindelijk op 2 à 3 keer per week uit te komen.

2. Controleer de douchetemperatuur

Vaak douchen is fijn, zeker met de zomerperiode in zicht. Maar wist je dat warm water slecht is voor je haar én hoofdhuid? Naast dat je hiermee je haar beschadigd zorg je er ook voor dat je hoofdhuid uitdroogt of juist heel vet wordt. Droge hoofdhuid tips zijn dan handig om erachter te komen hoe jouw hoofdhuid reageert op vaak douchen. Wil je toch regelmatig de douche in? Zorg dan dat het water minder heet is. Dermatologen raden aan om zeker onder de 43 graden te blijven.

3. Blijf van je haar af

Zit jij vaak aan je haar te frunniken? Niet doen! Een andere belangrijke tip is namelijk om niet te veel aan je haar te zitten. Het is bewezen dat je haar een stuk sneller vet wordt als je er vaak aanzit. Hetzelfde geldt voor het borstelen van je haren; ook dit moet je niet te vaak doen. Iedere keer dat je je haar borstelt kan dit je hoofdhuid beschadigen en dit heeft weer effect op de toestand van je haren.

4. Minder stylingproducten

Staat of valt de look van jouw kapsel met het gebruik van stylingproducten? Dan is het goed om na te gaan of je de juiste producten gebruikt. Haarlak en mousse kun je het beste vermijden, hier wordt je haar erg snel vet van. Kun je echt niet zonder? Ga dan op zoek naar natuurlijke producten die, naast het stylen van je haren, er voor zorgen dat ze gevoed worden. Dit geldt natuurlijk ook voor je shampoo en conditioner.

5. Probeer droogshampoo

Wanneer je echt niet zonder het regelmatig wassen van je haar kunt, zou je droogshampoo kunnen proberen. Dit is vooral handig wanneer je het wassen van je haar aan het afbouwen bent. Droogshampoo is eigenlijk een soort poeder in sprayvorm die het geproduceerde talg absorbeert. Daarnaast maakt de droogshampoo je hoofdhuid schoon. Na het gebruik voelt je haar weer fris en zacht aan; net alsof je het echt gewassen hebt. Erg handig dus!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *