Maastricht magazine >
beauty

Er mooi uitzien mag: 5 tips voor een frisse lentelook

Er mooi uitzien mag: 5 tips voor een frisse lentelook
Artikel begint onder de advertentie

Nu de lente officieel is begonnen, komen de jurkjes, sneakers en dunne jassen in allerlei vrolijke lichte kleuren weer uit de kledingkast. Een frisse lentelook staat ontzettend goed bij dergelijke kleding. Denk aan fruitige kleurtjes, naturel make-up en een strakke natuurlijke huid.

De vraag is natuurlijk hoe je zo’n opgewekte look kunt creëren bij jezelf. Simpel: door rustige make-up te gebruiken, veel water te drinken en misschien wel een of meer laserbehandelingen te ondergaan voor een effen en gladde huid. In dit artikel lees je er meer over.

1. Drink elke dag genoeg water voor frisse lentelook

Wat je in ieder geval moet weten, is dat je iedere dag genoeg water moet drinken. Gemiddeld komt dat erop neer dat je 1,5 tot 2,5 liter water per dag drinkt in de lente. Ga je sporten dan moet je logischerwijs wat meer drinken, omdat je meer vocht verliest. Door genoeg water te drinken voorkom je hoofdpijn, moeheid en constipatie. Daarnaast heb je langer een voller gevoel waardoor je minder onnodig eet.

Maar: dat is zeker niet de enige reden om voldoende water te drinken. Wist je bijvoorbeeld dat water echt wonderen doet voor je huid? Je huid bestaat namelijk voor 70% uit water. In water zitten mineralen die ervoor zorgen dat je huid goed gehydrateerd blijft. Dat zie je direct want het doet veel voor je eigen beauty: je huid is gladder, minder droog en ziet er stralend uit.

Water drinken is belangrijk voor de kwaliteit van je huid

2. Benen lenteproof maken met laser ontharen

Het drinken van genoeg water zie je overal aan je lichaam terug. Je gezicht ziet er stralender uit, je armen voelen zachter aan en je benen zijn goed gehydrateerd. Nu de zon wat vaker gaat schijnen en de temperaturen omhoog gaan, kun je weer lekker gaan flaneren met blote benen. Heb je echter geen zin om iedere keer je benen te scheren?

Geen probleem: met een behandeling laser ontharen ben je binnen no time van de haartjes op je benen af. De laser zorgt er namelijk voor dat de haartjes bij de wortel vernietigd worden waardoor ze uitvallen. Je merkt al direct resultaat na één behandeling! Gemiddeld gezien heb je zo’n 6 tot 10 behandelingen nodig voor haarvrije en gladde benen. Laat de lente maar komen!

Laser ontharen voor je benen in de lente

3. Kies voor nude-kleurige make-up

Wat ook erg goed past bij een mooie en frisse lentelook is nude-kleurige make-up. Kies voor een lichte foundation of sla de foundation helemaal over als je dat prima vindt. Een beetje poeder hier en daar kan ook al veel betekenen voor een frisse look. Ga wel altijd voor een beetje blush op je jukbeenderen voor wat extra kleur in je gezicht. Kies voor een zachte kleur roze of peach.

Doe een klein beetje mascara op je ogen om je ogen wat groter te laten lijken en maak het geheel af met een leuke lipkleur. Een nude lippenstift of gloss is bijvoorbeeld een mooie toevoeging, maar wat ook erg mooi staat is een zachtroze lippenstift of een transparante gloss waarmee je je lippen een optische lift geeft.

4. Highlighters om er frisser uit te zien tijdens de lente

Naast gladde benen en genoeg water drinken kun je highlighter gebruiken om er net wat wakkerder uit te zien. Highlighter is namelijk een van de enige beautyproducten die er direct voor zorgt dat je gezicht een boost krijgt. Dit is wel alleen het geval als je de highlighter aanbrengt op de juiste plekken. Dat zijn plekken die je op wil laten lichten zoals je neusbrug, de jukbeenderen en een klein plekje boven je lip.

Vergeet ook zeker niet om highlighter te gebruiken bij je ogen. Veel vrouwen gebruiken het product net onder de boog van de wenkbrauw om zo een optische lift te krijgen van dit stukje huid. Stip daarbij een beetje highlighter aan aan de binnenkant van je ooghoeken en je zult zien dat je er direct wat minder vermoeid uitziet. Van dit soort tips worden wij in ieder geval erg blij!

5. Zorg voor een goed dag- en nachtritme

Tot slot is het verstandig om aandacht te schenken aan een goed dag- en nachtritme, wil je deze lente fris voor de dag komen. Je hoofd en je lijf hebben namelijk behoefte aan een vast ritme. Sterker nog: het is cruciaal om volgens een bepaalde routine te leven om gezond en gelukkig te zijn. Dat betekent: ga iedere dag rond dezelfde tijd naar bed én uit bed om een ritme te creëren.

Je zult merken dat wanneer je volgens een bepaalde routine leeft je veel minder snel moe bent. Dat heeft zichtbaar effect op hoe je eruitziet; je hebt veel sneller een natuurlijke glow wat ideaal is in de lente. Voeg daar nog wat mascara en natuurlijke make-up aan toe, kies voor een behandeling laser ontharen voor je benen en misschien wel bikinilijn en drink genoeg water en jij bent klaar voor een nieuw seizoen met jouw lentelook.

Dag en nachtritme is cruciaal. Slaap dus niet overdag

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *