Maastricht magazine >
beautyhair

Batiste VS Colab droogshampoo

Batiste VS Colab droogshampoo
Artikel begint onder de advertentie

Yes! Het is tijd voor een battle tussen de Batiste en Colab droogshampoo. Beide droogshampoos gebruik ik eigenlijk al erg lang en daarom leek het mij leuk om voor jullie een battle te schrijven, om te kijken welke er nou net een tikkeltje beter is. Beide merken zijn erg bekend in de wereld van de droogshampoos.

Batiste droogshampoo rose gold

Batiste heeft ontzettend veel keuze aan droogshampoos. Er bestaan maar liefst 16 varianten! Ik heb gekozen voor de variant rose gold. Hij ruikt heerlijk fris en bloemig. De geur vind ik erg belangrijk, want vele droogshampoos ruiken erg chemisch. Een chemische geur wil ik niet heel de dag bij mij hebben.

Mijn eerste droogshampoo was van Batiste. Normaal kies ik voor een volume product, maar deze ruikt niet zo lekker. Ik kocht eerst een mini van de rose gold variant en die beviel zo goed dat ik voor een grote fles ben gegaan.

Colab paradise

Colab heeft iets minder varianten, namelijk 4 stuks. Ik heb gekozen voor de variant paradise, omdat de verpakking er erg fleurig uit zag. Ik had een vermoeden dat deze wel lekker zou ruiken.

Hij ruikt een beetje chemisch, maar wel fris. Ik kan niet zo goed plaatsen waar de geur op lijkt, uit de ingrediënten kan ik ook niet 123 opmerken wat voor geur het is.

Welke is nu het beste in gebruik?

Before

Zoals je kunt zien kan mijn haar hier wel wat droogshampoo gebruiken.

Links Colab, Rechts Batiste

Woow! Hier zie ik wel echt een duidelijk verschil. Links zie je namelijk Colab met helemaal geen witte waas, waar Batiste daar in tegen wel een flinke witte waas achterlaat. Beide halen wel gelijk het vette haar weg en geven wat volume af.

Het eindresultaat vind ik erg mooi, de vettigheid is compleet verdwenen. Het lijkt net of ik gewoon mijn haar gewassen heb, wat ook de bedoeling is van een droogshampoo. Beide doen dus echt hun werk. Het geeft een klein beetje volume, maar als je echt volume wilt kun je beter voor de variant ”Extreme volume” gaan. De witte waas van Batiste is gelukkig niet meer te zien.

Prijs-kwaliteit verhouding

Goed! Dat was hem dan alweer, de battle van de droogshampoos. Wie heeft er gewonnen? Ik heb de droogshampoos beoordeeld op de volgende punten: haalt de vettigheid weg, geeft volume, een frisse geur en weinig tot geen witte waas.

  • Haalt vettigheid weg: Beide droogshampoos werken de vettigheid goed weg.
  • Geeft volume: Colab geeft iets meer volume dan Batiste. Beide varianten hebben ook een speciale variant voor meer volume.
  • Een frisse geur: Batiste heeft een veel lekkerdere geur dan Colab.
  • Weinig tot geen witte waas: Colab wint overduidelijk in dit puntje, want bij Batiste was een hele witte waas te zien.

Dus… Uiteindelijk heeft Colab gewonnen met een score van 3/4 punten. Je kunt de Colab droogshampoo kopen voor €5,09 en de Batiste droogshampoo kun je kopen tussen de €4,49 en €5,69. Beide zijn te koop bij verschillende drogisterijen waaronder Kruidvat. Wat is jullie favoriete droogshampoo?

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *