Maastricht magazine >
beautyskincare

Beauty-catacomben van Babassu

Beauty-catacomben van Babassu

Al sinds de opening, drie jaar geleden, staat een bezoek aan Babassu skin & spa op de Cornelis Schuytstraat op mijn lijstje. Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Ik bezocht de one stop shop for wellness & lifestyle in Oud-Zuid voor een manicure en voetbehandeling. En dat beviel me zo goed dat ik weldra terug ben. Voor een manicure, een pedicure of om de brow bar te proberen. En die bindweefselmassage wil ik ook! Vanwege de beautymagie én omdat Babassu de belofte waarmaakt: het draait hier om jou – uhh, om mij dus (in dit geval).

Artikel begint onder de advertentie

De formule van Babassu kent haar oorsprong in Leiden. In 2011 opende de vestiging op de Cornelis Schuytstraat haar deuren. Een winkel met te veel fijne merken zoals Molton Brown en Dr. Sebagh. Het zijn de beauty bar en city spa die het concept uniek maken. Bij de beauty bar kun je terecht voor de fameuze wenkbrauwbehandeling. De spa, gelegen in de beautycatacomben, bereik je via een antieke wenteltrap en biedt tal van schoonheidsbehandelingen. 

 

Waarom ik zo enthousiast ben? Hoewel ik het concept voetenbank – zoals je dat vindt bij  The Spa in Maastricht en Soap Treatment Store – toejuich, geniet ik van de rust bij Babassu. Hier kom je ontspannen bij in een verwarmde stoel, terwijl de schoonheidsspecialiste niet bang is voor het laten vallen van aangename stiltes. Ook niet onbelangrijk is de kennis en kunde. Bij Babassu gaat het niet om de sier, hier begrijpen ze dat voetverzorging om meer vraagt dan een lakje. Likdoorns, ingegroeide teennagels, eelt, niets schrikt Babassu af! En dat alles met de grootste zorg en aandacht en met gebruikmaking van de fijnste producten.

Dat ze de belofte waarmaken blijkt ook wel wanneer ik informeer naar de bindweefselmassagekuur. Een kuur waarbij het gelaat 5 weken achter elkaar gedurende een half uur diep wordt gemasseerd. Hierdoor worden de vibroblasten geactiveerd, hetgeen zorgt voor de aanmaak van elastine en collageen en dus voor een strakke, stralende huid. De persoonlijke aanpak blijkt alleen al uit het feit dat ze afhankelijk van de huid en wens van de klant kiezen voor bijpassende producten zoals Dermalogica, Natura Bissé en Perricone MD. Die ga ik zeker proberen!

Babassu skin & spa is gevestigd in Leiden en Amsterdam.

Babassu

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *