Maastricht magazine >
beauty

Choomaker blijf bij je leest

Choomaker blijf bij je leest

Pff, hallo hallo, je labelt je merk Jimmy Sjoe – hou het dan ook bij sjoes. Waarom moet die fragrance nu opeens weer? Nu ja, nu opeens. Alweer een jaar oud, maar opeens struikel ik erover als over een paar hoge hakken. Choomaker blijf bij je leest! Waarom het zoveelste wannabe luchtje op de markt? Kunnen we niet terug naar onze klassiekers. Echte parfum. Parfums die niet vervliegen. Een parfum die jouw identiteit versterkt, geen luchtje dat je zogenaamd iemand laat zijn. Joehoe, je bent al iemand! Daar heb je geen parfum van een schoenenmerk voor nodig. Geurzolen van Choo met een luchtje, daar kan ik enthousiast over zijn. Nu doet het mij denken aan het zoveelste celeb luchtje.

Artikel begint onder de advertentie

Had ’t al nooit zo met celeb luchtjes als Glow van J. Lo, hoewel een prima parfum. Misschien komt het doordat ik ook niet graag met een merkje te koop loop. Ik zoek liever mijn eigen identiteit, mijn eigen stijl, mijn eigen ding in anonimiteit. Ik heb het gewoon niet zo met al die hype-shit, hoewel ik dan ook wel weer begrijp dat Someday van Justin Bieber alle records breekt. Plausibel, want het publiek van deze puberceleb is hard opzoek naar een eigen identiteit en daar helpt een stijlicoon natuurlijk bij.

Naast het feit dat ik het raar vindt om met een luchtje van een ander te lopen, alsof ik mij de identiteit van een ander wil aanmeten, is er een tweede reden die mij daarvan weerhoudt. En die ligt in het feit dat ik het gevoel heb dat al die celeb parfums één en al marketing truc zijn. Zonder bezieling, vooral om de dollars. Een artikel over celebrity perfumes in the Financial Times wist dit pakkend neer te zetten. Een beroemdheid werd gevraagd naar haar mening over haar eigen parfum, ze antwoordde: ‘Oh, I haven’t tried it yet!’ Natuurlijk is dit niet in alle gevallen zo. Er zijn genoeg sterren die nauw betrokken zijn bij de totstandkoming van hun product. En niet verwonderlijk zijn dat ook de parfums die het verschil maken. Bezieling verkoopt! Wellicht zijn dat ook de parfums die blijven wanneer de celeb in kwestie al lang geen hoogtij dagen meer viert.

Ik associeer de parfum van Jimmy Choo op de een of andere manier met het wannabe gehalte van celeb luchtjes. Misschien komt het doordat ik de parfum op zich al een beetje wannabe vind. Doet mij teveel denken aan de Flowerbomb van Viktor & Rolf. Qua geur en presentatie. Alleen is de Jimmy Choo iets minder uitgesproken en dat terwijl ik dat duidelijke, aanwezige karakter van de Flowerbomb juist wel leuk vind. Voor mijzelf iets too much bloem, maar wel zo uitgesproken als alles dat de twee heren samendoen. Daarmee echt! Overigens net als die Glow is er kwalitatief niets aan te merken op de de fragrance van Jimmy Choo. Geurt zelfs door de dag met je mee.

Maar toch zie ik die fles van Jimmy Choo niet de kaptafel van mijn kleinkinderen halen. Niks tegen Jimmy Choo overigens, want ik weet heel zeker dat al die schoenen als vintagestukken nog heel wat happy jaren gaan doormaken met the generations to come.

Jimmy Choo Cruise

Choomaker blijf bij je leest. Te hebben cruise collection 2012 van Jimmy Choo.

Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Jimmy Choo of gebruik de labelfinder rechtsboven.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *