Maastricht magazine >
beautymake-up

De grote nagellaktest, welke is het beste?

De grote nagellaktest, welke is het beste?
Artikel begint onder de advertentie

Nagellak is een beautyitem wat je outfit helemaal kan oppimpen. Het is leuk om je nagellak te matchen met je outfit, maar het kan natuurlijk ook met je make-up look. Ik vind het altijd heel vervelend als ik om de twee dagen een andere nagellak op moet doen omdat hij weer afgebrokkeld is. Vandaar dat ik op zoek ga naar een nagellak die minimaal 4 dagen goed blijft zitten en dat doen we door de grote nagellaktest uit te voeren. Ik ben benieuwd, jij ook?

HEMA long lasting nagellak

De HEMA long lasting nagellak in de kleur mintgroen is mijn eerste product van de test. De kleur vind ik heel mooi en sprekend. Diepgroen met een matte finish. Het kwastje is vrij dik, waardoor je in 1 beweging je gehele nagel kunt bedekken met nagellak. Dat vind ik fijn, want dan werk je lekker snel. Na de eerste laag is hij eigenlijk al volledig dekkend, maar voor de zekerheid gebruik ik altijd twee laagjes zodat hij ook goed blijft zitten als je bijvoorbeeld je nagels stoot of je handen een paar keer wast. Juist nu met corona was je je handen veel, dus ik ben benieuwd hoelang deze nagellak blijft zitten.

Hema long lasting nail polish met argan oil

Uiteindelijk is de HEMA long lasting nagellak 2 dagen blijven zitten. Dat valt mij wel tegen helaas, want ik vind hem wel super mooi qua kleur, dekking en finish. De HEMA nagellak kost €3,00.

Nagellak hema

L’Orèal Paris color riche ‘Rose Ballet’

Deze nagellak heeft een lang breed kwastje, waardoor je direct in één of twee bewegingen je gehele nagel kunt lakken. Dat werkt lekker snel. Wat mij wel direct op viel was dat na één laagje mijn nagel niet bedekt was. Ten opzichte van de HEMA nagellak was dit wel een verschil, want daar was na de eerste laag eigenlijk al geen tweede laag meer nodig qua dekking.

De tweede laag aanbrengen ging erg makkelijk en gaf veel verschil. Een mooie roze kleur die egaal gedekt was en er waren geen oneffenheden meer. Hij droogt redelijk snel op en heeft een glanzende finish. De glanzende finish wordt gecreëerd doordat er in de samenstelling gebruik gemaakt wordt van Spinosa Kernel olie. Dat verzorgt ook direct je nagel.

L'oreal paris nagellak in de grote nagellaktest, color riche rose ballet

Tegen mijn verwachting in is de kwaliteit zeer goed. Het brengt gemakkelijk aan, al heb je wel zeker twee laagjes nodig. Ik had de verwachting dat deze nagellak minimaal 2 dagen zou blijven zitten, maar tot mijn verbazing is de nagellak maar liefst 7 dagen mooi gebleven. Er viel geen ‘stukje’ nagellak af en het bleef net zo goed op zijn plek zitten als de eerste dag dat ik het gelakt had.

Loreal paris nagellak op de nagels

Na 7 dagen ging het wel wat afbrokkelen en zag je hier en daar weer mijn nagel te voorschijn komen. Deze nagellak kost €17,99 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Essie nagellak 268 sunday funday

De Essie nagellak ‘268 sunday funday’ is een felle koraalachtige roze kleur die ook wel een beetje neigt naar oranje. Het is een echt lente-zomers kleurtje, wat mij helemaal vrolijk maakt. Ook zitten er kleine glittertjes in verwerkt waar ik erg nieuwsgierig naar was. Ik ben dan ook heel benieuwd of die glitters duidelijk zichtbaar zijn, want dat is wel het doel. Het is een vrij dure nagellak, dus mijn verwachtingen zijn hoog.

Essie nagellak, 268 sunday funday

Tijdens het aanbrengen gaat het erg soepel. De nagellak is direct goed gepigmenteerd, maar de glitters zijn vrijwel niet zichtbaar. Na het aanbrengen van de tweede laag werden de glitters meer zichtbaar, maar nog steeds erg minimaal. Hij is wel heel mooi egaal en diep gepigmenteerd.

Essie sunday funday
Essie sunday funday in de grote nagellaktest op de nagels

Helaas brokkelt de nagellak na 1 dag al op sommige punten af. Dat vind ik echt heel jammer, omdat ik er hoge verwachtingen van had en ook meerdere blogs heb gelezen dat dit wel een goed nagellak merk is. Het kan natuurlijk zijn dat precies deze variant net iets anders werkt, maar dat neemt helaas mijn teleurstelling niet weg.

De prijs van de Essie nagellak is €9,99 bij Douglas.

Rimmel london nagellak 707 tan-a-cotta

De Rimmel London nagellak in de kleur 707 tan-a-cotta is een bruin-achtige roest kleur, met een paarsige ondertoon. Hij brengt erg prettig aan en dekt super snel.

Rimmel londen nagellak 707
Rimmel londen nagellak 707

De nagellak bleef ongeveer 4 dagen zitten, daarna begon hij lichtjes af te brokkelen. Dat is een redelijk goede score al zeg ik zelf!

707 tan-a-cotta, RImmel, bruin-achtige roest kleur

De nagellak kost €4,99 en is te koop bij Etos.

Sally Hansen miracle gel, Mauve-Olous 244

Tot slot de laatste nagellak in de grote nagellaktest is de Sally Hansen nagellak. Deze heeft de formule van een gellak, waardoor hij dikker oogt dan een normale nagellak. Daarnaast moet hij nog langer meegaan en moet hij het effect geven van een gelnagel.

Sally hansen miracle gel mauve-olous 244 in de grote nagellaktest
Sally hansen nagellak 244

Ik heb hem getest en hij brengt heel prettig aan. Daarnaast merk je zeker dat hij dikker aangebracht is op je nagel, hij is super intensief van kleur en blijft lang zitten.

Sally hansen nagellak 244

De Sally Hansen Miracle gel nagellak is maar liefst 7 dagen blijven zitten, daarna ging hij afbrokkelen.

De nagellak kost €12,99 en is te koop bij o.a. Etos en Wehkamp.

De uitslag van de grote nagellaktest

Een spannend moment! De uitslag van de grote nagellaktest, wie heeft er gewonnen? De winnaar is: L’Orèal Paris color riche ‘Rose Ballet’. Deze nagellak heeft gewonnen, omdat:

  • De kleur is zeer intens
  • Hij blijft maar liefst 7 dagen zitten
  • Brengt gemakkelijk aan
  • Heeft een mooie glans

Wat was jouw favoriete nagellak in de grote nagellaktest?

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *