Maastricht magazine >
beautyhair

De haartrends van het najaar 2018

De haartrends van het najaar 2018

Elk jaar zijn er weer verschillende haartrends te spotten in het najaar. Dit kunnen nieuwe trends zijn, maar er zijn ook zeker altijd een paar trends die je steeds opnieuw terug ziet komen. Neem bijvoorbeeld de warme bruintinten, dat blijft al lange tijd een grote favoriet van de herfst. Benieuwd wat dit najaar de trends zijn? Lees dan snel verder!

Lang haar

Heb je momenteel een wat korter kapsel? Probeer deze dan maar snel te laten groeien, want lang haar is dé trend dit najaar. Laat je haren dus maar lekker groeien! Krullen, een kleine slag of juist heel steil haar, het maakt allemaal niet uit als het maar lang is.

 

Hoge knot en een lage staart

Doe een lekkere hoge knot in of juist een lage staart. Beide mogen strak vastgemaakt zijn met een leuk elastiekje, maar ook het haar juist een beetje een messy look geven doet het deze herfst goed.

 

Haarband

De haarband is al even hip en happening en dat gaat dit najaar gewoon lekker zo door. Ze zijn te verkrijgen in alle soorten en maten, met of zonder print, dus de kans is groot dat er ook wel eentje tussen zit die bij jou past. Bijkomend voordeel: naast dat je haren niet in je gezicht waaien is het ook nog eens lekker warm tijdens een koude herfstwind! Neem hier eens een kijkje voor leuke haarbanden.

 

Balayage

Wil je een beetje een speelse look creëren, dan is een balayage de juiste trend voor jou. Met deze techniek worden er twee of meerdere kleuren verf in je haar verwerkt. Het verschil tussen highlights en een balayage is dat ze verder beginnen met het aanbrengen van de extra kleurtjes in je haar en dat dit ook niet steeds op dezelfde hoogte begint. Dit zorgt er gelijk voor dat uitgroei bij dit kapsel niet zal opvallen. Je kunt ervoor kiezen om bruin haar met blonde plukjes erin te nemen, maar ook subtielere balayages met bijvoorbeeld donkerblond haar en lichtblonde plukjes zijn helemaal hot.

 

Pony

Schuine pony, dunne pony, een gordijn.. Het is allemaal toegestaan dit najaar. Bij een schuine pony valt er een lok schuin (duh) over je voorhoofd. Een dunne pony bedekt niet je hele voorhoofd maar laat daar juist nog veel van zien omdat er slechts enkele lokjes overheen vallen. Bij een ‘gordijn’ zit er een middenscheiding in de pony zelf. Dit wordt ook wel curtain bangs genoemd.

 

Warme bruintinten

Bijna iedere herfst komen de warme bruintinten wel terug in de trends, zo ook nu. Er is ook geen reden om dit niet steeds terug te laten komen want ik vind dit tot nu toe ook echt een typisch dingetje voor de herfst. Verf je haar bijvoorbeeld eens kastanjebruin of koper. Prachtige warme kleuren als je het mij vraagt.

 

Koele blondtinten

Deze trend is er een die je niet zo snel zou verwachten tussen de najaar trends, maar het is er toch wel degelijk een. Waarbij ze zeggen dat je met de bruintinten zo warm mogelijk moet, is de trend van de blondtinten juist om het ‘koeltjes’ te houden. Probeer bijvoorbeld eens de koele tint asblond.

<  

Haarclip

Van deze trend heb je waarschijnlijk al even niets meer gehoord maar hij is weer terug van weggeweest: de haarclip. Dan bedoelen we niet die hele kleine clipjes waarmee je een plukje opzij kunt houden, maar juist de grote ‘klauw’ haarclip. Deze is lekker snel in je haar te doen dus ideaal als je weinig tijd hebt. Kijk hier voor verschillende haarclips.

 

Middenscheiding

Inmiddels ook al weer even een trend en deze herfst nog steeds: de middenscheiding. Deze trend is geliefd op de catwalk en bij celebs. Dat is fijn, want dit kapsel is gemakkelijk toe te passen en het maakt niet uit of je lang of kort haar hebt.

 

Met welke trend zouden wij jou dit najaar kunnen spotten? Laat het ons weten in de reacties! Voor meer leuke haartrends en andere inspirerende plaatjes volg je ons op Pinterest.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *