Maastricht magazine >

 
beautyskincare

FOREO LUNA 3: een slimme gezichtsborstel

FOREO LUNA 3: een slimme gezichtsborstel

Ik zag de gezichtsborstels van FOREO regelmatig voorbij komen en was steeds weer geïnteresseerd. Nadat ik voor de zoveelste keer bleef hangen bij de info over dit product, heb ik hem nu dan eindelijk zelf in handen.

Mocht je er nog nooit van gehoord hebben en nu wel benieuwd zijn naar wat het precies is, in deze blog vertel ik je er graag meer over. Dit Zweedse beauty-tech bedrijf heeft verschillende gezichtsborstels, maar ik focus mij even op de LUNA 3: de borstel die ik zelf in bezit heb en tevens ook de nieuwste borstel uit de collectie.

Voor elke huidtype een andere borstel

Er zijn drie verschillende LUNA 3 borstels zodat er altijd wel eentje is die het beste bij jouw huidtype past. Zo op het eerste oog zie je niet veel verschil, echter zijn de borsteltjes van ieder apparaat toch net iets anders. Er is een roze voor de normale huid, een blauwe voor de gemengde huid en een paarse voor de gevoelige huid. Het is dus belangrijk om eerst te bepalen wat voor huidtype je hebt:

Normale huid

Heb je een normale huid dan is jouw huid bijna altijd probleemvrij. Je hebt waarschijnlijk kleine poriën en bijna nooit onzuiverheden op je huid.

Gemengde huid

Bij een gemengde oftewel gecombineerde huid, heb je eigenlijk een tegenstrijdig probleem. Je T-zone (voorhoofd, neus en kin) zijn vaak wat vettig terwijl andere delen van je gezicht, zoals bijvoorbeeld je wangen, juist wat droog zijn. Je hebt bij deze huidtype waarschijnlijk grote poriën en last van mee-eters. De vettige gebieden zijn daarbij extra gevoelig voor acne.

Gevoelige huid

Bij een gevoelige huid kan je huid niet zomaar elk middeltje verdragen. Je moet dus altijd goed oppassen wat je op je gezicht smeert. Je huid reageert altijd snel op verschillende producten. Heb je hier last van? Dan heb  je waarschijnlijk een gevoelige huid.

De gezichtsborstel

Het fijne aan deze gezichtsborstel is dat hij in zijn geheel uit silicone bestaat, zo ook de borstels. Naast dat het fijn aanvoelt is dit naar mijn idee ook een stuk hygiënischer. De borstel is 100% waterproof en daardoor extra makkelijk schoon te maken met wat zeep en water. Je hoeft ook geen onderdelen te vervangen zoals bij andere gezichtsborstels soms het geval is.

De borstel heeft 16 verschillende massagestanden. Hierdoor kun je zelf de intensiteit hoger of lager zetten zodat je je huid kunt reinigen op je eigen manier. Door de 8.000 pulsaties per minuut die je poriën binnen dringen ervaar je een diepere reiniging van je huid. De borstel verwijdert hiermee dode huid, vuil, talg, olie, make-up resten en meer.

Verbonden via een app

Je kunt doormiddel van een app met je gezichtsborstel connecten. In de app zie je de timer lopen en kun je ook de intensiteit aanpassen. Daarnaast zijn er ook vier routines in de app ingebouwd waarmee je verschillende gezichtsmassages kunt gaan doen:

Eyes on the Prize

Een twee minuten durende massage om de huid rondom je ogen te verstevigen. Het apparaat gebruikt hiervoor pulsaties van hoge en lage intensiteit.

Nothing but Neck

Deze twee minuten durende massage verstevigt je huid en decolleté.

Contour Crazy

Een iets langere massage van vier minuten die je kaakbeen en jukbeenderen accentueren.

Mouth Magic

Ook deze massage is in slechts twee minuten weer gedaan en verstevigt je kaaklijn en vermindert fronsrimpels.

Batterijduur

De LUNA3 zou maar liefst 650 keer gebruikt kunnen worden op één oplaadbeurt. Ideaal dus voor onderweg of als je op vakantie gaat bijvoorbeeld. Is de batterij leeg dan laad je hem eenvoudig op met de bijgeleverde kabel. Het apparaat zou volgens de makers je leven lang mee moeten gaan.

Het is dan misschien wel aan de prijs, maar dit is dus een eenmalige uitgave. Er komen geen andere kosten meer bij kijken en dus is het wat dat betreft een goede investering.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *