Maastricht magazine >
beautymake-up

Hoe kies je een nieuw geurtje?

Hoe kies je een nieuw geurtje?
Artikel begint onder de advertentie

Vaak heb je een favoriet geurtje waar je niet graag afstand van doet. Het geeft je zelfvertrouwen en het hoort bij je. Toch kan je op een gegeven moment behoefte krijgen aan afwisseling. Zoek je een nieuwe geur voor het uitgaan of een ander parfum voor de zomer of de winter? Het kan best lastig zijn om een nieuwe geur te vinden die bij je past. Het is daarom verstandig om je te verdiepen in de verschillende opties.

Maak kennis met de geurfamilies

Parfums zijn onder te verdelen in geurfamilies. Hierbij wordt gekeken naar de opbouw en naar verschillende ingrediënten. Als je op zoek bent naar een nieuw geurtje kan het je helpen om te ontdekken welke geurfamilie je het meeste aanspreekt. Zo kan je parfum testers kopen van verschillende geurfamilies en aan de hand daarvan een selectie maken van parfums van een bepaalde geurfamilie. Bloemige parfums ruiken naar verse bloemen zoals jasmijn, roos of lelie. Amberachtige geuren zijn warme parfums die in zwaardere geuren gecombineerd worden met kaneel of vanille of met meer houtachtige geuren als sandelhout en patchouli. Hou je van houtachtige geuren? Hierbij kan je onderscheid maken tussen de droge, rokerige geuren van leer of tabak of de meer mossige houtgeuren die wat zoeter zijn. Frisse parfums zijn vaak citrusachtig of hebben de geur van regen of van de zee. Ook fruitige parfums horen tot de frisse geur familie.

Parfum testen

Een parfum tester kan je op papier spuiten of op je huid. Op je huid krijg je wel de beste indruk van de geur want elk parfum ruikt bij ieder persoon weer anders. Dit hangt onder meer samen met de zuurgraad van je huid. De meeste parfums ontwikkelen zich als je ze draagt, heb je je parfum net opgespoten dan ruikt het anders dan na een paar uur.

Welk parfum voor welke gelegenheid?

Je geurbeleving is afhankelijk van de situatie waarin je je bevindt. Vaak heb je in de zomer behoefte aan een wat frisser parfum dan in de winter waarin een Oosterse parfum je waarschijnlijk meer aan zal spreken. Ook zal je naar je werk een ander parfum dragen dan naar een feest. Het is leuk om te experimenteren met verschillende geuren die passen bij jouw stemming van dat moment. Je voorkeur wordt voor een deel bepaald door je hormonen. In de dagen voor je menstruatie zal je waarschijnlijk voorkeur geven aan neutrale geuren en tijdens je menstruatie kies je eerder voor parfums die je natuurlijke geur versterken.

Parfum of eau de toilette

De termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is wel een verschil tussen parfum en eau de toilette. Parfum heeft de hoogste geurconcentratie waarbij de geur het langst blijft hangen. Eau de toilette is de meest waterige formule. De geur verdwijnt na een paar uur en eau de parfum zit hier tussenin.

Neem de tijd om een geur te kiezen en ontdek jouw nieuwe favoriet.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *