Maastricht magazine >
beautyskincare

In de etalage bij Jo Malone in Maastricht

In de etalage bij Jo Malone in Maastricht

Ik ken Jo Malone London uit London (waar anders). Dit parfumhuis is geroemd vanwege de tailormade parfums. Ben ik niet zo van de treatments in een winkel, zit ik plots in de etalage van de Douglas in Maastricht. Dat is namelijk waar de Maastrichtse Jo Malone London boutique is gevestigd. Ik krijg er een hand- en armmassage en geuradvies.

Een parfum kiezen op het vliegveld

Normaal, wanneer toe aan een nieuwe parfum (hetgeen zelden is), probeer ik iets op het vliegveld. Meer eigenlijk om de tijd te doden, dan om een nieuwe parfum te vinden. Ik spuit de betreffende parfum op en reis ermee. Al snel ontdek ik dan of het luchtje mijn ding is. Van sommige parfums krijg ik hoofdpijn, dan weet ik dat meteen. Soms ook vervormt een parfum nogal op de huid. Dat kan positief zijn of juist negatief. Wat ik zo leuk vind aan mijn ervaring bij Jo Malone London is dat ik op een geheel nieuwe wijze een parfum ontdek. Mijn parfum!

Schermafbeelding 2016-02-02 om 08.59.36

Opschuimen van Pomegranate Noir sopje om mijn handen en armen te wassen (zie foto boven)

De Jo Malone London experience

Ik krijg een arm- en handmassage van Carin. Carin is hartelijk en chill. Ze vraagt me of ik het concept ken, al snel ontdek ik dat dit niet het geval is. Waar ik verwacht de winkel te verlaten met een door haar op maat samengestelde parfum, werkt het concept anders. Bij Jo Malone London creëer je jouw eigen geur. Dat doe je door bijvoorbeeld de body crème van het één te combineren met de cologne intense van het ander. Je kunt ook voor een combinatie met een douchegel of voor twee colognes over elkaar heen kiezen. Er zijn tal van manieren om de perfecte geur te realiseren. Niets dus één goedje in een flesje, maar een combinatie van flesjes die je steeds aan het weer, moment van de dag en je humeur aanpast.

Schermafbeelding 2016-02-02 om 08.57.58

Mijn Jo Malone: body crème Pomegranate Noir en cologne intense van Pomegranate Noir en Orris & Sandelwood

Hoe de juiste geur & match te vinden

Carin vraagt me naar de tonen in een parfum waar ik van hou. Ik roep wat termen en al snel komt ze op de proppen met de Pomegranate Noir en een andere geur. Die andere geur is ‘m niet. De Pomegranate Noir komt in de buurt, maar ik mis een rock ’n roll twist. Carin begrijpt meteen wat ik bedoel. Ze geeft me een staafje met de nieuwe geur Orris & Sandelwood. Ik twijfel. Dan moedigt ze me aan om de twee staafjes gelijktijdig te ruiken. Het komt als een verrassing, het blijkt een schot in de roos.

Schermafbeelding 2016-02-02 om 08.56.33

Mijn Jo Malone London combinatie

Ik vind het top hoe ik tot een volledig nieuwe geur ben gekomen. Beiden armen en handen zijn gewassen met Pomegranate Noir. Daarna een massage met de body crème van dezelfde geur. Mijn linker arm geparfumeerd met ook al Pomegrante Noir en de rechter gehuld in Orris & Sandelwood. Gedurende de dag ruik ik meermaals aan mijn armen. Aan het einde van de dag weet ik het. In de toekomst begin ik de dag met de Pomegrante Noir om er tegen het eind van de middag de Orris & Sandelwood aan toe te voegen. Mixen & matchen met parfum. Wat een geweldig concept!

Schermafbeelding 2016-02-02 om 09.00.24

Ik zat in de etalage bij Douglas in Maastricht. Er zijn ook boutiques van Jo Malone London in Amsterdam en Den Haag. Deze vind je in de Bijenkorf. Meer ontdekken, zoals die linnenspray of geurkaars? Bezoek de website van Jo Malone London.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *