Maastricht magazine >
beautyskincare

Love to have: natuurlijke verzorgingsproducten

Love to have: natuurlijke verzorgingsproducten
Artikel begint onder de advertentie

Natuurlijk is hip, hot en happening. Niet alleen in de voedselindustrie, maar ook in de kleding, meubels en beauty brengen steeds meer startups natuurlijke producten op de markt. Natuurlijke verzorgingsproducten winnen steeds meer terrein en dat is goed nieuws. Waarom? Dat leggen we je in deze blog haarfijn uit.

Waarom natuurlijk?

Er zijn een heleboel redenen om voor natuurlijke verzorgingsproducten te kiezen. De meeste mensen stappen over op natuurlijke verzorgingsproducten omdat deze vaak nauwelijks tot geen stoffen bevatten waar de menselijke huid allergisch op kan reageren. Als je een gevoelige huid hebt en snel rode uitslag krijgt van producten is het zeker een aanrader om te kijken of het verschil maakt wanneer je overstapt op natuurlijke verzorgingsproducten.

Een tweede en zeer belangrijke reden is het milieu. Natuurlijke verzorgingsproducten worden vaak duurzaam geproduceerd en kun je (meestal) zonder schuldgevoel door je doucheputje of gootsteen spoelen, omdat de bestanddelen doorgaans biologisch afbreekbaar en onschadelijk zijn. Dierenwelzijn is een derde reden. Dit gaat niet altijd op, maar de meeste natuurlijke verzorgingsproducten zijn dierproefvrij en daarnaast is er ook een breed scala aan vegan producten binnen de markt van natuurlijke verzorgingsproducten.

Waar moet je op letten?

We snappen dat je weinig zin hebt om de hele dag door etiketten te lezen om te checken wat er allemaal in je producten zit. We geven je wel twee etiket-leestips. Ten eerste: hoe minder ingrediënten, hoe beter. Natuurlijke verzorgingsproducten worden vaak zo puur mogelijk gehouden. Als je een ellenlange lijst op de achterkant van een flesje ziet staan, kun je er vergif op innemen dat het vol conserveringsmiddelen, aroma’s en parfums zit. De tweede tip: iets wat scheikundig klinkt is niet per se slecht. Als iets een ingewikkelde naam heeft, wil het niet per se zeggen dat het niet natuurlijk is. Het makkelijkst is gewoon om jouw verzorgingsproducten te kopen bij een natuurwinkel of een webshop met natuurlijke verzorgingsproducten. Op internet kun je ook genoeg blogs vinden over natuurlijke verzorgingsproducten en lijstjes met wat wél en wat niet natuurlijk is.

Wat heb je nodig?

Je kan het zo gek niet bedenken of er is een natuurlijke variant van. Dus waarom zouden we eigenlijk die chemische troep nog kopen? Bodybutters of crèmes vind je in natuurlijke varianten op basis van shea butter of kokosvet. Een fijne scrub kun je het best kopen op basis van zout of suiker en er is genoeg douchegel en zeep te vinden die gewoon biologisch afgebroken kan worden (een blok zeep in plaats van een fles is nog duurzamer). Wat cosmetica betreft: bij de gewone winkels kun je ze vooralsnog bijna nooit op natuurlijke basis kopen. Op internet of in sommige natuurwinkels wel. Gelukkig wordt de markt hierin ook steeds groter en populairder. Gebruik jij al natuurlijke verzorgingsproducten?

Gerelateerde blogs

    Reacties (1)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *