Maastricht magazine >
make-up

Genoeg van Chanel

Genoeg van Chanel

Het begon zo’n jaar geleden met de groene jade. In mei 2010 gevolgd door het niet te definiëren blauwgroene oceaangevoel met de naam nouvelle vague. Nog niet genoeg van de zee verscheen een opvallende koraalkleur, de orange fizz. En het lijkt erop dat Chanel nog lang niet is uitgelakt.

Artikel begint onder de advertentie

Chanel speelt het spelletje dan ook uiterst slim met wel zeer gelimiteerde limited editions. Winkels klagen dat ze maar enkele flesjes vernis aangeleverd krijgen, veel minder dan dat ze over de toonbank kunnen slijten. En ondertussen neemt de hype in omvang toe en zijn het niet enkel volwassenen die de kleuren 407 (jade), 18 (rouge noir) en 527 (nouvelle vague) moeiteloos opsommen of dromen van de 505 (particulière) en 509 (paradoxal).

En nu moeten we weer aan de khakis en grijstinten. Toch lijkt de trend al verder terug te voeren dan de jade uit september 2009 of de particulière uit januari 2010. Het is Uma Thurman die de trend zette met de kleur rouge noir in Pulp Fiction. Al snel met Madonna in haar voetsporen.

Ik ben de hype een beetje moe. Ja, de fatal rouge in de warme, donkerrode teint is natuurlijk net als al die andere kleuren om te hebben. Maar als limited edition vast alweer uitverkocht. Mij zie je niet meer naar de winkel rennen. Beter nog, ik stort me eens in de kast opzoek naar vergeten flesjes. Wie weet ligt er nog ergens een black satin, de favoriet van Victoria Beckham. Op Ebay brengt die baby me al snel over de 100 euro op. Daar kan ik heel veel leuke flesje nagellak bij Mignonne of By John voor kopen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *