Maastricht magazine >
beautymake-up

Natuurlijke huismiddelen voor witte tanden

Natuurlijke huismiddelen voor witte tanden
Artikel begint onder de advertentie

Je ziet steeds vaker allerlei producten die beweren dat ze je tanden bleken. Echter zijn veel van deze producten hartstikke slecht voor je tanden en je tandvlees. Bleekmiddelen die je tanden witter maken dan ze van nature zijn, kun je beter niet gebruiken. Toch snappen wij maar al te goed dat ook jij stralend witte tanden wilt. Maar hoe kan je dan het beste je tanden bleken? Daar weten wij het antwoord op.

Door de jaren heen komt er steeds meer aanslag en plaque op je tanden, wat je tandkleur kan aanpassen. Zo zul je zien dat als je een echte koffie of theeliefhebber bent je veel sneller deze aanslag ontwikkeld. Naast dat de mondhygiëniste dit natuurlijk weg kan halen, hebben wij ook een paar natuurlijke huismiddeltjes die hierbij helpen. Je zult bij geen een van de producten direct resultaat zien, omdat je alles een paar keer moet herhalen. De aanslag is immers ook in laagjes opgebouwd. Bleken tot je eigen natuurlijke tandkleur kan dus best! In deze blog daarom onze tips voor natuurlijke huismiddeltjes voor witte tanden.

1. Aardbeien

Een bekend product in de tandheelkundige wereld is een aardbei. In aardbeien zit veel vitamine C. De vitamine C zorgt ervoor dat je je tandplaque wegwerkt. Als eerste prak je een paar aardbeien plat, waarna je al je tanden insmeert. Het werkt eigenlijk hetzelfde als een gezichtsmaskertje. Laat het 5 minuten inwerken en spoel het daarna weg. Herhaal dit ongeveer twee keer per week en je zult na een maand al zeker het gewenste resultaat behalen.

2. Houtskool

Ook houtskool is een product die ervoor kan zorgen om de bruine aanslag en plaque te verwijderen. Wel is het belangrijk om niet pure houtskool te gebruiken, want dat is namelijk niet zo lekker. Kies voor een houtskoolcapsule, waarmee je samen met je tandenborstel je mond grondig kan poetsen. Laat het middel ongeveer 3 minuten intrekken voordat je het weer wegspoelt. Doe dit ongeveer 1 keer in de 1 á 2 weken. Houtskool kan irriterend werken op je glazuur, dus laat daarom je glazuur ook zeker tot rust komen.

3. Xylitol

Voor de kauwgomliefhebbers onder ons is dit de perfecte oplossing. Xylitol is een suikervrije kauwgom, die plaque tegen gaat en bacteriën in de mond bestrijdt. Het verhoogt daarnaast ook je speekselproductie, waardoor aanslag minder snel de kans krijgt om te hechten aan je tanden. Xylitol kauwgom is ook nog eens heel lekker, dus zeg maar hallo tegen dat stralende gebit!

Natuurlijk ben je mooi zoals je bent. Alleen kan het voor sommige zo zijn dat gele tanden een onzekerheid is, waardoor het fijn is om hier wat aan te doen. Mocht je echt niet tevreden zijn met je gebit, ga dan naar de tandarts of mondhygiëniste toe. De middeltjes die hierboven genoemd zijn kunnen wel voor wat wittere tanden zorgen, maar ze bleken je tanden niet witter dan je eigen natuurlijke kleur. Er zijn ook tandenbleeksets die je thuis kunt proberen, zoals die van het merk Fleeck. De producten van dit merk zijn getest en wetenschappelijk bewezen.

En vergeet niet: ‘A smile is the prettiest thing you can wear!’

Gerelateerde blogs

    Reacties (1)

    1. Je tip over houtskool voor wittere tanden drukte bij mij op een knop. Ik heb vroeger heel lang een product gebruikt dat Dentie heette. Het was een zwart poeder. Als ik me niet vergis, ging het om verkoolde aubergine met zeezout. Lekker was het niet. Ik kreeg er wel een mooi glad en stralend gebit van.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *