Maastricht magazine >
beautyskincare

Review: L’Oréal True Match Foundation

Review: L’Oréal True Match Foundation

Normaal gesproken ben ik niet zo van de foundation, gewoon omdat ik bang ben hiervan een dikke plamuur laag op mijn gezicht te krijgen. In plaats daarvan gebruik ik daarom altijd BB cream of CC cream. Toch stond de L’Oréal True Match foundation al enige tijd hoog op mijn lijstje om te proberen en vorige week was het dan eindelijk zo ver. Benieuwd naar mijn ervaring met deze L’Oréal foundation en of ik deze zou aanraden in plaats van BB of CC cream? Lees dan vooral verder.

L’Oréal True Match Foundation

De keuze uit de L’Oréal True Match foundation is reuze, deze lijn bevat namelijk meer dan 45 verschillende kleuren! Door het ruime assortiment moet er haast voor iedereen wel een kleur bij zitten die past bij zijn of haar huid. De tinten zijn met verschillende ondertonen verkrijgbaar: voor een huid met een koele ondertoon, neutrale ondertoon of een warme ondertoon. Deze worden op een handige manier aangegeven met de letters C voor cool, N voor neutral, W voor warm.

Het vinden van de geschikte kleur foundation voor jouw huid

Weet je welke kleur ondertoon jouw huid heeft, dan kun je op deze manier dus al beginnen met een aantal kleuren te noteren of juist weg te strepen. De eenvoudigste manier om te controleren wat voor ondertoon jouw huid heeft, is door te kijken naar de aders op je arm. Zijn deze paars/blauw van kleur, dan heb je een koele ondertoon. Zie je alleen groene aders, dan heb je een warme ondertoon. Heb je paars/blauw en groen uitziende aders dan heb je een neutrale ondertoon.

Vervolgens is het belangrijk om te weten dat je een foundation niet koopt om jezelf bruiner of lichter te maken. Je kiest echt de tint die het meest aansluit bij jouw eigen huidskleur. Doe je dit niet, dan gaat het heel onnatuurlijk ogen met de rest van je huid. Dat gezegd hebbende kun je starten met het zoeken naar de juiste tint. Je kunt een eerste voorselectie van twee of drie verschillende tinten maken op zicht. De tinten waarvan jij denkt dat ze bij jouw huid passen kun je vervolgens testen op je kaaklijn, het liefst bij daglicht. Test de foundation niet op je hand of arm, deze kunnen namelijk afwijken van de kleur van je gezicht.

Mijn ervaring met True Match foundation

Zoals ik in het begin vertelde ben ik dus altijd een beetje bang om foundation te gebruiken. Ik wil dat mijn gezicht er natuurlijk egaal uit ziet en naar mijn idee zou dit nooit mogelijk zijn met foundation omdat de substantie vaak een stuk dikker is. Na veel positieve verhalen te hebben gehoord over de L’Oréal True Match foundation heb ik het er dan toch maar op gewaagd en een flesje aangeschaft. Al snel bleken mijn zorgen ongegrond, want wat een fijn spul is dit! De foundation is totaal niet dik en smeert erg fijn. Het voelt onwijs luchtig aan op je gezicht en mijn huid voelt daarna ook heerlijk zacht. Ik had het niet verwacht, maar het smeert en voelt echt veel beter aan dan de BB en CC creams die ik tot nu toe geprobeerd heb.

De L'Oréal True Match foundation N2 Vanille

Naast dat het fijn aanvoelt is het belangrijkste natuurlijk of de foundation doet wat hij moet doen: je oneffenheden verminderen zodat je een egalere huid krijgt. Voor mij is dit zeker het geval met deze foundation! Zijn alle oneffenheden hiermee echt helemaal weggewerkt? Nee. Maar dat verwacht ik ook niet. Veel vlekjes en ook de roodheid vallen niet meer op maar de ergste plekjes blijf je natuurlijk nog wel zien, echter is dit in veel mindere mate. Ik ben dan ook erg tevreden over deze foundation en zal deze zeker vaker aanschaffen! De tint die ik gekozen heb, 2N Vanille, sluit ook erg goed aan bij mijn huidskleur waardoor het heel natuurlijk oogt.

L'Oréal True Match foundation N2 Vanille review
zonder foundation – met foundation – met mijn dagelijkse make-up

Heb jij de L’Oréal True Match foundation al geprobeerd? Of ga je deze nog proberen? Laat het ons weten in een reactie!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *