Maastricht magazine >
beautyskincare

Review: Pùre Obagi Vitamin C

Review: Pùre Obagi Vitamin C
Artikel begint onder de advertentie

Vitamine C wordt vaak gezien als een wondermiddel voor je huid. Het zou moeten zorgen voor een stevige en stralende huid, met minder fijne lijntjes en een egalere teint. Klinkt ideaal toch?! Of dit ook echt zo mooi is als dat het klinkt, testte ik voor jullie uit met de vitamine C serum van Pure Obagi.

Maak kennis met Pùre Obagi

Wellicht had je net als ik nog niet eerder van het merk Pùre Obagi gehoord. Dat is niet zo gek, Obagi komt namelijk uit Amerika en is nog redelijk nieuw in Europa. Sinds 1988 doen zij al uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en maken ze medische huidverzorgingsproducten die voldoen aan de behoeften van iedere leeftijd en huidtype. De producten waren eerst zelfs alleen maar beschikbaar via dermatologen en andere huidverzorgingsprofessionals.

Pùre Obagi brengt de producten van Obagi Medical nu voor het eerst naar Europa en het Verenigd Koninkrijk zodat ook wij hun producten kunnen gaan ervaren. De producten zijn ontworpen om onder andere huidveroudering, hyperpigmentatie, acne, huid beschadiging en zonneschade te bestrijden. Daarnaast maakt het ook de huidige tekenen minder zichtbaar waardoor je huid er veel gezonder uit zal zien. Voor meer informatie kun je de site van Obagi Nederland bezoeken.

Het Obagi Professional-C Serum

Obagi Professional-C serum is een geconcentreerde vitamine C formule die onmiddellijk in de huid doordringt. Het stimuleert de aanmaak van nieuw collageen, vermindert fijne lijntjes en rimpels en beschermt je huid tegen schadelijke vrije radicalen en blootstelling aan UV.

Het vitamine C serum van Obagi is er in drie verschillende sterktes: 10%, 15% en 20%. Het percentage geeft aan hoeveel L-ascorbinezuur (vitamine C) er aan het flesje is toegevoegd. Zelf heb ik de Obagi Professional-C Serum 10% getest, dit omdat ik zelf nog nooit vitamine C serums heb gebruikt. Ik wist dan ook niet hoe mijn huid hierop zou reageren -deze reageert nog wel eens gevoelig- en dus heb ik voor veilig gekozen, wat in dit geval het 10% serum was. Heb je zelf ook een gevoelige huid? Begin dan ook met het 10% serum. Merk je dat dit goed gaat dan kun je de volgende keer altijd nog voor een hogere percentage kiezen.

Mijn ervaring

Zoals hierboven benoemd heb ik de Obagi Professional-C Serum 10% getest. Je brengt met je vingertoppen 5 druppels van het serum aan op je gezicht, hals en eventueel decolleté nadat je deze gewassen hebt. Dankzij de pipet die bij het flesje zit is dit heel eenvoudig te doseren. Let op: make-up en/of zonnebrand dien je pas ná het serum aan te brengen. Het serum voelt een beetje aan als een olie en glijdt ook erg snel van je vingers af dus pas op dat je niet alles onder knoeit ;-).

Zelf vond ik 5 druppels erg weinig klinken, maar zodra je dit op je vingertoppen doet en je gezicht hiermee insmeert merk je al snel dat dit meer dan genoeg is. Door de olie achtige substantie smeert het erg fijn en makkelijk uit. In het begin zie je, zoals je ook verwacht bij olie, je huid erg glimmen. Geen zorgen; het serum trekt vrij snel in waardoor het niet meer glimt, het ziet er dan meer uit als een gezonde, stralende huid. Breng je daarna foundation aan dan krijg je, afhankelijk van je foundation, weer een matte uitstraling. Wat dat betreft kan het aanbrengen van het serum dus geen kwaad!

Nu is natuurlijk de vraag; doet het serum ook wat het moet doen? Heel eerlijk denk ik dat ikzelf nog te kort getest heb om dit echt goed vast te kunnen stellen. Ik gebruik het serum nu 3 weken en dit lijkt in mijn geval nog te kort om een duidelijk resultaat te kunnen zien. Wat ik eigenlijk ook weer niet zo heel gek vind, want als het echt zo snel zou werken dan had iedereen het wel al in huis en schreef ik nu niet deze review voor jullie ;-). Ik ga het zeker langer testen en zal jullie dan op de hoogte blijven houden! Dat het fijn in gebruik is, dat staat in ieder geval vast. Het smeert heerlijk uit en geeft je gezicht echt een gezonde gloed. Daarnaast kunnen wat extra vitamines voor je huid sowieso geen kwaad!

Heb jij al kennis gemaakt met het merk Pùre Obagi? Wat is jouw favoriete product van dit merk?

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *