Maastricht magazine >

 
beautyskincare

Rokjesramp opgelost!

Rokjesramp opgelost!

Mooi weer, tijd voor rokjes en blote benen. Heerlijk! Of toch niet?

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben met het probleem van schurende bovenbenen als ik een rok draag. Toch ben ik dol op rokjes en jurken. Dus heb ik de afgelopen paar jaar van alles getest om het leed te verzachten. Wat werkt en wat niet?

Afgeknipte panty

Tja, dit vond ik dus echt niks! Hij rolde omhoog, en sneed in mijn liezen, terwijl ik mijn benen nog steeds stuk liep. Weliswaar met een heel apart loopje.

Fietsbroek

Deze oplossing werkt wel, maar voelt niet echt luchtig op tropische dagen! Je moet ook opletten met de lengte van je broekje en je rok/jurk, het staat toch wel gek als er onder je nette rok nog een stuk broek onder vandaan piept.

Sudocreme

WAT? Sudocreme is toch voor babybillen? Klopt, maar het werkt prima tegen het schuren van je bovenbenen. Dit is één van mijn favoriete oplossingen. Al kleeft er wel een nadeel aan. Het geeft wit af! Onhandig op een zwarte bureaustoel dus! Toch zorgt de Sudocreme ervoor dat je bovenbenen niet geïrriteerd raken, het werkt veruit het langst, na een paar dagen gebruik zie je een week later nog steeds aan de kleur en structuur van je huid dat je Sudocreme hebt gesmeerd.

In het vak met babyverzorging in de supermarkt te verkrijgen.

Vevina cream

De Vevina cream is speciaal ontwikkeld voor schurende bovenbenen. Toch moest ik het wel meerdere keren per dag smeren en dat is lastig als je tube thuis ligt en je 25 kilometer verderop werkt. Dan kom je toch weer met een flinke irritatie thuis.

Online verkrijgbaar bij onder andere Bol.com

Bandalettes

Ik heb er een aantal, het zijn een soort brede kousenbanden, en als je precies de goede maat hebt, dan werkt het prima. Zo niet, dan ben je ze geregeld “kwijt”. Wat wederom gekke loopjes tot gevolg heeft, of als je er niet aan toe geeft: de bandelettes op je enkels! Als je de goede maat hebt, dan blijven ze op hun plek zitten door een paar siliconen strips aan de binnenzijde, net als hold-up kousen.

Ik bestelde mijn bandalettes via AliExpress

Odorex 0% Perfume

Ja, serieus, ook deze is getest door mij en werkt nog redelijk ook. Op hele warme dagen moet je het wel wat vaker aanbrengen, dus doe de bus deo in je tas. Kun je gelijk je oksels bij werken en dat is toch lekker op hele hete dagen.

Verkrijgbaar bij drogist en supermarkt

De bovenstaande opties heb ik dus allemaal zelf getest, en ik ben alweer blij aan het smeren met de Sudocreme.

Heb jij nog tips, deel ze dan vooral! Twee weten er altijd meer dan één, en wie weet heb jij de ultieme oplossing.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *