Maastricht magazine >
beautyskincare

Skincare routine zomer VS winter

Skincare routine zomer VS winter
Artikel begint onder de advertentie

Helaas, de zomer is weer voorbij en we gaan de koude maanden weer tegemoet. Het is namelijk alweer herfst en binnenkort winter wat betekent dat je huid andere behoefte heeft dan in de zomer.

Elke huid is natuurlijk verschillend, maar wat over het algemeen een feit is, is dat in de zomer een huid veel zonneschade oploopt. Ook is in de zomer een huid vaak een stuk meer gehydrateerd en in de winter vaak een stuk droger. De huid heeft meer te maken met gure temperaturen, waar de huid van kan uitdrogen. Vandaag geef ik tips hoe jij jouw skincare routine kan aanpassen van de zomer naar de winter.

Skincare routine zomer VS winter. Bestaande uit huidreiniging, anti-oxidanten, hydraterende producten, serums en zonbescherming.

Hoe ziet een zomer skincare routine eruit?

Over het algemeen gebruiken de meeste mensen weinig producten in de zomer. Mensen dragen vaak minder make-up dan in andere seizoenen en willen niet teveel op de huid in verband met de hitte.

Een voorbeeld van mijn skincare routine in de zomer:

Huidverzorging is belangrijk in elk seizoen. Per seizoen is dit verschillend. Je skincare routine moet je daarom goed aanpassen per seizoen.

Dit is een klein voorbeeld van mijn skincare routine in de zomer, ik heb een erg droge huid. Daarom is het belangrijk dat ik zelfs in de zomer veel hydraterende producten gebruik. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er altijd een anti-oxidant in mijn verzorging zit, om schadelijke stoffen van buitenaf tegen te houden. Ook gebruik ik elke dag een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.

Voor andere huidtypes is het belangrijk dat je altijd een anti-oxidant, zonbeschermer en één hydraterend product in je skincare routine hebt. Hiermee voorkom je dat je je huid uitdroogt. Dit kan ook gebeuren bij een vette huid. Je beschermt hiermee je huid tegen schadelijke stoffen en tegen de zon.

Een scrub product kan erg nuttig zijn in zowel de zomer als winterperiode. In elk seizoen ontwikkel je dode huidcellen die verwijdert moet worden.

Naast mijn dagelijkse crèmes gebruik ik ook twee tot drie keer per week een scrubproduct en één keer per week een gezichtsmasker. Voor een vettere huid kan ik aanraden om elke dag een exfoliant te gebruiken en minimaal drie keer per week een scrub. Zo worden alle dode huidcellen goed verwijdert en kunnen er geen talgophopingen ontstaan.

Hoe ziet een winter skincare routine eruit?

Een skincare routine voor de winter ziet er niet heel veel anders uit, maar heeft wel wat meer aandachtspunten nodig. Dat komt omdat een huid dan vaak droger is en het moet herstellen van de zomer. Je hebt dan vaak ook meer behoefte aan dikkere crèmes.

Een voorbeeld van mijn skincare routine in de winter:

Een variatie aan huidverzorging is erg belangrijk om de huid goed in balans te houden.

Zoals je ziet is deze lijst ietsje langer dan de zomer skincare routine. Dit komt omdat het belangrijk is om je huid weer goed te voeden na alle schade die het heeft opgelopen. Daarnaast moet je je huid meer beschermen tegen de wisselende temperaturen omdat koude temperaturen, een harde wind en regen je huid erg kan uitdrogen. Plus het feit dat ik een droge huid heb, zorgt ervoor dat ik nog meer hydratatie nodig heb.

In de winter gebruik ik minder scrub, maximaal één keer per week. Een masker gebruik ik wel weer vaker, namelijk twee keer per week. Ik let bij het masker op dat hij vooral voedend en hydraterend is.

Maskers zijn te alle tijden belangrijk om de huid extra te voeden.  Er  bestaan verschillende soorten voor verschillende doeleinden.

Wat is de huidverandering in de seizoenen?

  • Droge huid in de zomer wordt vaak veroorzaakt door langdurige blootstelling aan zon. In de winter is de oorzaak de centrale verwarming en de droge lucht. De kou, wind en regen kunnen ook oorzaken zijn, omdat door deze weersomstandigheden de huidvetten verwijderd kunnen worden. Belangrijk is dan om een product te gebruiken die de huid ook vet toedient en niet alleen vocht. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde oliën.
  • Vette huid in de zomer wordt veroorzaakt door de warme temperaturen, hierdoor maakt de huid meer talg aan. Je zweet meer en dus kunnen er meer talgophopingen ontstaan. Maar ook een vette huid kan droog worden in de winter. Gebruik rijkere producten die niet de poriën verstoppen maar wel genoeg de huid voeden. Denk bijvoorbeeld aan hyaluronzuur.

Mijn skincare routine veranderd vaak en dit zijn dan ook niet de producten die ik alleen maar gebruik. Onthou ook altijd dat je huid immuun kan worden voor je gezichtsverzorging. Wissel dan ook zeker van verzorging en gebruik niet jaren hetzelfde, dit kan ervoor zorgen dat het juist averechts gaat werken. Vergeet ook niet je lippen, handen en de rest van je lichaam goed te verzorgen.

Ook de lippen hebben extra verzorging nodig in de winter. Een droge huid kan ook ontstaan op de lippen. Extra verzorging is essentieel.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *