Maastricht magazine >
beautyskincare

Aloë Vera het wonderlijke geneesmiddel

Aloë Vera het wonderlijke geneesmiddel
Artikel begint onder de advertentie

Je hebt vast wel eens gehoord van het wonderlijke middel Aloë Vera. Het wordt gezien als het geneesmiddel voor vele aandoeningen van de huid, maar ook een gezonde huid profiteert van de voordelen. Vandaag wil ik graag een product bespreken die 100% uit Aloë Vera bestaat en daarnaast wat er zo bijzonder is aan dit ingrediënt. Over wat voor effecten/voordelen spreek ik dan? Lees snel verder om te ontdekken waarom ik Aloë Vera een wonderlijk geneesmiddel vind.

Waar komt het vandaan?

Aloë Vera ontstaat uit de Aloë Vera plant. Dit is een tropische vetplant en staat vooral bekend om zijn medicinale werking. Oorspronkelijk komt de plant uit het Arabische Schiereiland, maar het wordt ook gekweekt in het Middellandse zeegebied, Indonesië, De Nederlandse Antillen en West-Indië. Deze plant bestaat voor ongeveer 99% uit water. Daarnaast zitten er in die overige 1% maar liefst 75 effectieve stoffen die een geneeskundige werking zou kunnen hebben. Veel wetenschappers zijn dan ook helemaal ondersteboven van dit middel, want het zou meerdere huidaandoeningen kunnen verhelpen.

Reus Aloe Vera, Bladeren, Vlezige Bladeren, Exotische

Stoffen die onder andere in de plant voorkomen zijn vitamine A, E en C. Dit zijn sterke anti-oxidanten die ervoor zorgen dat schadelijke stoffen niet doordringen in de huid. Daarnaast bevat het vele mineralen, suikers, andere vitaminen en enzymen.

Wat zijn de voordelen en effecten?

Zoals al eerder gezegd wordt Aloë Vera gezien als een wonderlijk geneesmiddel. Het kan meerdere huidaandoeningen verhelpen, maar ook tegen andere kwaaltjes kun je het gebruiken.

Huidaandoeningen die Aloë Vera kunnen verhelpen/verlichten/verminderen zijn:

 • Eczeem
 • Acne
 • Droge huid
 • Rosacea
 • Psoriasis
 • Brandwonden

Zelfs lichamelijke ziektes en aandoeningen worden verholpen met Aloë Vera. Zo wordt het vaak voorgeschreven bij diabetes, astma, epilepsie en als laxeermiddel.

Aloë, Aloë Vera, Leven, Groeten, Plant

Kleine brandwonden kun je genezen door een blad open te snijden en deze puur op de brandwond te laten liggen. Daarnaast kun je het plantensap gebruiken om puistjes en een schrale huid te bestrijden. Voor alle ziektes van binnenuit kun je dit het beste drinken als sap.

Wist je dat het een ontstekingsremmende, hydraterende en kalmerende werking heeft? En dat je het daardoor ook goed kan gebruiken tegen jeuk en zonverbranding?

Kueshi Aloë Vera gel

De Kueshi gel is een gel die bestaat uit 99% Aloë Vera. Het is een zeer hydraterende gel voor het lichaam en gezicht. Daarnaast verzacht, kalmeert en verbetert het eventuele huidbeschadigingen door bijvoorbeeld de zon.

Kueshi 99% ALoë vera gel

De ingrediënten en waar deze voor dienen

 • Aloe barbadensis leaf juice: een andere naam voor Aloë Vera
 • Glycerin: een hydraterend en kalmerend ingrediënt
 • Acrylates, Crosspolymer en Alkyl acrylate: ingrediënten die ervoor zorgen dat water- en vetmoleculen aan elkaar kunnen binden
 • Benzyl Alcohol: wordt gebruikt als anti-oxidant
 • Potassium sorbate: een natuurlijk ingrediënt die ingezet wordt als conserveermiddel
 • Sodium benzoate: ingrediënt dat wordt toegevoegd om bacteriën tegen te houden
 • Imidazolidinyl urea: deze wordt als conserveermiddel ingezet
 • Sodium hydroxide: wordt gebruikt om te voorkomen dat het product door de huid heen brand. Dit ingrediënt zorgt er voor dat moleculen beter kunnen binden, waardoor het dragelijk is voor de huid.

Het is een ecologisch product en erg geschikt voor bovenstaande huidaandoeningen, zoals onder andere eczeem. Je kunt dit product kopen voor €13,96 bij Kueshi voor 250ml.

Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *