Maastricht magazine >
skincare

Spray tanning by T-tans in Amsterdam

Spray tanning by T-tans in Amsterdam
Artikel begint onder de advertentie

Dol op zon. Maar dit jaar wil het niet echt lukken. En dat terwijl mijn jurk van Roland Mouret meer verdient dan twee melkflessen van benen. Voor ik het weet, heb ik dankzij de aanmoedigingen van een bekende een spray tanning geboekt. Een afspraak bij T-tans in Amsterdam voor een likje verf dat aan de zomerzon doet denken.

Bij voorbaat moe van een likje verf

De behandeling klinkt als een heel gedoe. Een dag van te voren scrubben, niet scheren na de behandeling, donkere kleding mee in verband met vlekken. Als ik op de site van T-tans ook nog alle fabeltjes over spray tanning lees, begin ik te twijfelen. Ik heb het gevoel dat een likje verf echt niets voor mij is.

Het bestaat; een zonnestudio zonder neonlicht

Wanneer ik de volgende dag bij T-tans op de Bosboom Toussaintstraat aankom, voel ik opluchting. Wellicht had ik onbewust een neon uitstraling verwacht die kenmerkend is voor zonnebankstudios en gokhallen. Niets daarvan bij T-tans. Sterker nog: de uitstraling is allervriendelijkst, bijna lief. Vera, die mij vandaag sprayt, past helemaal in het plaatje. Spray tanning here I come!

Verschillende spray tan behandeling

Alvorens me naar de spray ruimte te begeleiden, overlegt ze de mogelijkheden. Ik kan kiezen tussen twee verschillende behandelingen. Voordeel van de ene lijkt dat de tan meteen droog is en niet vlekt. Nadeel is echter dat je deze bruining van je af dient te spoelen op het moment dat je de juiste kleur hebt bereikt. Vera schat in dat dit na 1 tot 3 uur het geval is. Met een etentje voor de boeg, lijkt me dat niet handig. En dus kies ik voor de meer gangbare tan die je minimaal 8 uur dient te laten drogen en vervolgens van je afspoelt. Light vindt Vera te licht voor me en dus kies ik medium bruin. Fijn om te vernemen dat de spray milieuvriendelijk is. Eco bruin zonder zon dus!

Schermafbeelding 2013-06-03 om 22.40.361 Spraytan Schermafbeelding 2013-06-03 om 22.48.33

Mijn witte benen voor de tan, het spray apparaat en mijn voeten na de tan.

De eerste douche na het spray tannen

Na de verfbeurt zet Vera een tijdschrift voor me neer op een plankje op ooghoogte. Ze geeft aan dat ik 10 minuutjes staand dien te drogen. Nadat ze is komen controleren of ik echt droog ben, kleed ik me aan. Wanneer ik me na ruim 8 uur douche en voor de spiegel droogdep merk ik plotseling dat de bruine kleur me een vakantiegevoel geeft. Ik besluit het advies van Vera op te volgen en smeer me in met olie om de kleur en daarmee het vakantiegevoel langer vast te houden

T-tans heeft een reputatie

De volgende dag raak ik pas echt enthousiast als de make-up artiest van Inglot niet opmerkt dat ik gespray tanned ben. Even later lijkt het Bert van kapsalon Meraki in het Conservatorium Hotel ook niet op te vallen dat ik bruin gespoten ben. Het doet me goed, want Bert is nu niet de eerste de beste kapper. Wanneer ik het hem toefluister te zijn gespoten, roept hij meteen dat het vast T-tans is. Ze hebben kennelijk een geweldige reputatie als het op zonnebruin aankomt. En die reputatie is meer dan verdiend!

Joy_RolandMouret_jurk Joy_RolandMouret

Dankzij T-tans natuurlijke, bruine zomerbenen bij mijn Roland Mouret van PL-Line uit Maastricht.

Foto boven: Vera van T-tans.

Ook bruin de zomer in? Bezoek T-tans in Amsterdam!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *