Maastricht magazine >

 
skincare

Zuiveren met witte houtskool

Zuiveren met witte houtskool

Als je aan houtskool denkt, denk je waarschijnlijk aan BBQ en zwarte vlekken. In Azië gebruiken ze witte houtskool echter als milieuvriendelijk middeltje voor het zuiveren van water en lucht en als zachtmaker voor de huid. Witte houtskool is gewoon zwart van kleur, maar heeft een speciaal proces ondergaan waardoor de houtskool keihard is. Het Deense Sort of Coal combineerde deze Aziatische traditie met Deens design. Het resultaat? Een serie handgemaakte, minimalistische producten waarbij functionaliteit centraal staat. Van beautyproducten tot sieraden en nog veel meer.

Kuro zeep voor gezicht en body, voor diepe reininging en een gladde huid. Ketting die lichaam en geest in balans brengt en beschermt tegen elektromagnetische straling. Sculptuur voor in huis, bijvoorbeeld te gebruiken in de keuken om etensgeuren te absorberen en in de badkamer om de vochtigheid te reguleren.

Foto boven: mondgeblazen glazen fles met daarin een stokje houtskool, waarmee je kraanwater kunt zuiveren. De houtskool onttrekt onder andere chloor aan het water en voegt mineralen toe.

De bijzondere producten van Sort of Coal zijn in Nederland verkrijgbaar bij Droog in Amsterdam.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *