Maastricht magazine >
beauty

Theedrinken en theesmeren met Beautea

Theedrinken en theesmeren met Beautea

De naam blijft meteen hangen. De verpakking maakt nieuwsgierig. Ondertussen twijfel ik tussen bezieling en marketing hype. Komt mijn twijfel door de populaire Amerikaanse tone of voice die in het Nederlands net niet lekker bekt? Ondertussen zie ik ook wel weer een paar krachtige kreten. Wat heeft dit merk te vertellen? Ik besluit te smeren en te proeven. Of eigenlijk om te voelen, ruiken en proeven, zoals het merk het zelf noemt. En wat dat voelen betreft, lijkt Beautea in de roos te schieten. Terwijl mijn kop Beautea thee staat te trekken, breng ik het gezichtsmasker aan. En daar komt het gevoel om de hoek. De twee samen maken van mijn masker een moment.

Artikel begint onder de advertentie

 

Met masker en kop thee op de bank lees ik dat het Nederlandse beautymerk moods brengt. Geen loze kreet, want dat is stiekem toch echt wat ik beleef. Ben niet zo’n masker type. Maar ergens heb ik het gevoel dat ik dit moment op de bank vaker voor mezelf ga neerzetten, mijn Beautea moment.

Daar ik weinig maskers gebruik, is het lastig om te vergelijken. Wat me opvalt is dat het Comfort me face mask heerlijk ruikt. En dat terwijl ik niet van geurtjes in beautyproducten ben. Bovendien voelt het masker zijdezacht en heb ik het gevoel dat het voedt en ondertussen mijn huid stimuleert zonder te trekken. Dat trekken heeft de thee immers al gedaan. Als ik het masker na een kleine 15 minuten verwijder, constateer ik een goede doorbloeding. Is het de zuiverende Chinese klei of het witte thee-extract dat als antioxidant zijn werk doet? Onmiddelijk geloof ik ook de claim dat het masker van Beautea onzuiverheden aanspreekt, morgen heb ik een nieuwe, gehydrateerde huid. Hetgeen de volgende dag ook wordt bevestigd door de complimenten die ik ontvang.

En als het niet het masker is dat de onzuiverheden aanspreekt, dan is het wel het gevoel dat het product in combinatie met de thee neerzet. Alle harde randjes lijken weg te zakken, waar maakte ik me vandaag ook alweer zo druk over? De thee zelf vind ik lekker, maar lijkt op de één of andere manier net niet helemaal te passen bij het masker. Pas dan constateer ik dat een buideltje Spoil me (witte champagnethee met bloesems) in mijn theeglas bungelt in plaats van Comfort me (zwarte assam thee met een vleugje vanille). En dat komt me eigenlijk wel goed uit, want dat verplicht me om volgende week een nieuw Comfort me masker met thee mood moment te beleven.

De beautyproducten van Beautea zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten waaronder witte thee-extract. Het merk speelt met de moods Comfort me, Dazzle me, Energize me, Refresh me, Relax me en Spoil me. Er zijn verschillende beautyproducten met ieder een eigen mood, waaronder Refresh me reinigingsproducten, Spoil me handcrème en Energize me oogcrème. Daarnaast theesoorten in alle mood smaken in prachtig Beautea blik. De thee is zowel los als in buidelvorm verkrijgbaar. Om het gevoel compleet te maken ontwierpen Amber en Chantal, de twee gezichten achter het Nederlandse merk, twee verschillende serviezen.

Beautea thee

Je vindt een pop-up store van Beautea bij SPRMRKT aan de Rozengracht in Amsterdam. Liever online je mood vinden? Ook dat kan bij Beautea.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *